بیتردید یکی از مهمترین شاخصههای توسعه آینده اصفهان از دو منظر گردشگری و صنایعدستی با تکیهبر مواریث ارزشمند فرهنگی، هنری و طبیعی استان اصفهان است، لذا این ادارهکل در حال حاضر فعالیتهای فشردهای را در زمینه ایجاد همکاری با کشورهای اسلامی بهویژه در منطقه خاورمیانه آغاز کرده است.
امیر کرمزاده مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان در یادداشتی نوشت: امروزه استان اصفهان با بیش از ۱۰ هزار سال تاریخ مدون و مکتوب و بیش از هفت هزار سال تاریخ تمدن، یکی از مهمترین مراکز شکلگیری مدنیت در جهان بشری به شمار میرود.
با نگاهی گذرا به سیر تطور تاریخ فرهنگ و تمدن در فلات مرکزی ایران درمییابیم که آغاز حیات صنایعدستی با اختراع چرخ سفالگری در محوطه باستانی سیلک و تولید انبوه کوزههای سفالی به بیش از ۶ هزار سال قبل میرسد، لذا همین نکته حکایت از حیات چند هزارساله هنر در این سرزمین کهن دارد. با این وصف هنر و هنر ورزی در استان اصفهان از پیشینه تاریخی چند هزارساله برخوردار است.
برآوردها در حال حاضر حاکی است که بیش از ۲۰۰ هزار نفر هنرمند، تولیدکننده و عرضهکننده صنایعدستی در ۲۹ شهرستان استان اصفهان درحال فعالیت هستند و این درحالی است که از این تعداد فقط به تعداد 100 هزار نفر در شهر تاریخی اصفهان بهعنوان دومین شهر جامع صنایعدستی جهانی در حال فعالیت هستند، لکن نکته مهم در اینجا این است که باید از خود بپرسیم چرا صنایعدستی هنوز در شاخصههای اقتصادی استان اصفهان در حد انتظار دارای رتبه بالایی نمیباشد!
در طی یک دهه گذشته با اقدامات انجام شده تلاش شد تا صنایعدستی از حاشیه حیات اجتماعی مردم ایران به متن زندگی آنان وارد شود، زیرا تا پیشازاین، صنایعدستی فقط بهعنوان یک کالای زینتی و سوغات حداقل در میان گردشگران ایرانی مطرح بود، لکن هماینک معتقدیم صنایع نهتنها میتواند نقش مهم در حیات اجتماعی ایرانیان و حتی در خانههای مردم ایران ایفا کند بلکه بهعنوان یک مقوله ارزشمند صادراتی میتواند نقشی مهم در تولید ناخالص ملی ایران و بهویژه استان اصفهان ایفا کند.
بررسیهای اولیه اینجانب در طی شش ماه حضورم در اصفهان حاکی است که در حوزه صنایعدستی و بهمنظور افزایش توان فروش و صادرات اقلام صنایعدستی باید به چند نکته مهم توجه کنیم:
با توجه به لزوم بازاریابی مناسب برای محصولات صنایعدستی طی هفتهای که گذشت و همزمان با برگزاری سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی، با همیاری معاونت صنایعدستی کشور میزبان رئیس و اعضای انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب بودیم.
بیتردید همگان نیک میدانند کشورهای عضو اتحادیه عرب از جمله ثروتمندترین کشورهای جهان به شمار رفته و با توجه به اینکه اکثر آنها در همسایگی ایران هستند و درعینحال همگی مسلمان نیز هستند، دارای اشتراکات فراوانی با ایرانیان میباشند.
از جمله مهمترین ویژگیهای کشورهای عربی، علاقهمندی آنان به اشیای زینتی است، لذا با توجه به تنوع و تکثر محصولات صنایعدستی ایرانی و بهویژه هنرهای دستی اصفهان از یکسو و تنوع در تزئینات این محصولات از سوی دیگر، کشورهای ثروتمند عربی بازار مناسبی برای عرضه محصولات صنایعدستی ایران و بهویژه اصفهان به شمار میرود، لذا در هفتهای که گذشت از فرصت سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی استفاده شد و با مساعدت معاون صنایعدستی کشور، در وهله اول رئیس و اعضای انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب به اصفهان دعوت شدند تا ضمن بازدید از کارگاههای صنایعدستی اصفهان با فعالان بخش خصوصی اصفهان نیز نشستی برگزار و از این طریق ارتباط اقتصادی اصفهان و کشورهای عربی و اسلامی آغاز شود، پسازآن این هیئت با سفر به تهران ضمن بازدید از نمایشگاه و بهویژه عرفه اصفهان با مسئولان عالیرتبه وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز تفاهمنامهای امضا کرده و از این طریق توانستیم دیپلماسی فرهنگی و هنری را بهمنظور ایجاد درگاهی جدید برای صادرات صنایعدستی در منطقه و خاورمیانه ایجاد کنیم.
امید میرود تا با همگرایی تمامی مسئولان امر، بتوانیم این مسیر را ادامه داد و از این طریق پایانه صادراتی جدید برای صادرات صنایعدستی در اصفهان ایجاد کنیم.
انتهای پیام/
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در سخنرانی خود در اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاریهای گردشگری، با تأکید بر بحران معنوی مدرنیته غربی و ظرفیت نجاتبخش مشرقزمین، گردشگری را پلی تمدنی برای گفتوگوی ملتها، احیای اعتماد جهانی و شکستن انحصار روایتها توصیف کرد.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در دیدار با گائو ژینگ، معاون وزیر فرهنگ چین، با تأکید بر اشتراکات تمدنی ایران و چین، گفت: در قرن فرهنگ، ملل صاحب تمدن نقشآفریناند و ایران و چین میتوانند ستونهای اصلی نظم فرهنگی آسیامحور آینده باشند.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با هدف حضور در اجلاس وزرای گردشگری و فرهنگ سازمان همکاری شانگهای، وارد شهر چینگدائو در جمهوری خلق چین شد؛ حضوری که نماد کنشگری فعال جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی تمدنی و فرهنگی در شرق آسیاست.
دریاچه ارواح نوشهر همانند اسمش منظرهای ترسناک و در عینحال تماشایی دارد؛ منظرهای از درختان پوسیدهی مَمرَز و توسکا که سر از آب بیرون آوردهاند و درختان سربهفلک کشیدهای که در فضای مهآلود اطراف دریاچه واقع شدهاند. اهالی اطراف این دریاچه به دلیل فراوانی درختان ممرز آن، نامش را دریاچه ممرز گذاشتهاند. عمر این دریاچه حدود 2.5 میلیون سال است و پوسیدگی درختان اطراف و داخل آن امری طبیعی است.
Δ