پس از کنار گذاشته شدن از برنامه اف ۳۵ ترکیه دنبال ساخت جنگنده بومی خود رفته است تا بتواند ناوگان پیر نیروی هوایی خود را احیا کند.
غزال زیاری- در سال ۲۰۲۴ میلادی، ترکیه مدعی پیشرفتهایی درزمینهٔ فناوری و چشماندازهای دفاعی شد. آنها اولین کامپیوتر کوانتومی ترکیه را با همکاری شرکت دفاعی Aselsan و دانشگاه اقتصاد و فناوری TOBB در آنکارا راهاندازی کردند.
در روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۴ بود که Kaan، جت جنگنده بومی ترکیه اولین پرواز آزمایشیاش را انجام داد. این جت، اولین جت جنگنده نسل پنجم ترکیه است که در داخل این کشور تولید میشود و بهزودی جایگزین ناوگان پیر ارتش ترکیه خواهد شد.
با تولید این جت جنگنده، ترکیه تبدیل به یکی از کشورهای صاحب این فناوری میشود.
از سوی دیگر در اکتبر سال ۲۰۲۴، پهپاد جنگی جدید کمپانیBaykar ، به نام Bayraktar TB۳ اولین ظهور عمومیاش را در Teknofest ، تجربه کرد.
دیگر دستاورد هوایی ترکیه در سال گذشته میلادی Hürjet، جت تهاجمی سبک و بومی ترکیه بود که در جولای ۲۰۲۴ موفق شد تا در ارتفاع ۳۰۰۰۰ پایی بهسرعت ۰.۹ ماخ برسد. این جت که سال گذشته میلادی، اولین پروازش را انجام داد، ثمره پروژه ساخت یک جت آموزشی و پروژه هواپیمای تهاجمی سبک است که در سال ۲۰۱۷ توسط صنایع هوافضای ترکیه (TAI) راهاندازی شده بود.
یکی از مهمترین تحولات آنها در سالی که گذشت، گنجاندن سامانه دفاع هوایی منطقهای دوربرد (SIPER-۱)، سامانه دفاع هوایی برنامهریزیشده گنبد فولادی در فهرست نیروهای مسلح ترکیه (TSK) بود.
درعینحال، صادرات محصولات صنایع دفاعی و هوافضا در دوره ۱۱ ماهه ترکیه با رکوردشکنی، به ۵.۷۶ میلیارد دلار رسید.
در ۱۹ ژانویه، سرهنگ Alper Gezeravcı و سه فضانورد دیگر به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) سفر کردند. آنها با موشک فالکون ۹ شرکت خصوصی اسپیس ایکس و از تأسیسات اسپیس ایکس در کیپ کاناورال فلوریدا بهعنوان بخشی از مأموریت Ax-۳ به فضا پرتاب شدند.
کپسول اژدهای اسپیس ایکس، حامل چهار مسافر فضایی، در ۱۲ فوریه به زمین بازگشت.
دیگر مأموریت فضایی مهم ترکیه در ماه ژوئن رقم خورد؛ در آن تاریخ، VSS Unity، یک تیم شش نفره در مأموریت Galactic ۰۷ به فضا ارسال شد که تووا جهانگیر آتاسور، دومین مسافر فضایی ترکیه، در قالب یک فضانورد تحقیقاتی همراه با همکارانش با موفقیت با یک پرواز فضایی زیر مداری از ایالت نیومکزیکوی آمریکا به پرواز درآمدند.
علاوه بر اینها در ماه جولای، ترکیه موفق شد تا اولین ماهواره ارتباطی بومیاش به نام Türksat ۶A را توسط موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس از فلوریدا با موفقیت به فضا پرتاب کند. این ماهواره ۴.۲۵ تنی برای کار در موقعیت مداری ۴۲ درجه شرقی طراحیشده و عمر مفید آن در مدار ۱۵ سال خواهد بود.
این ماهواره ترکیه، اروپا، شمال آفریقا، خاورمیانه و آسیا را پوشش میدهد و به ۴.۵ میلیارد نفر در بخشهای تلویزیون، رادیو و ارتباطات اضطراری خدمات ارائه خواهد داد.
سال گذشته میلادی سرمایهگذاری ترکیه درزمینهٔ فناوری خودروهای الکتریکی و چندین رویداد با تمرکز بر بخش دفاعی قابلتوجه و پررونق بود.
در ماه جولای، کمپانی BYD چین بهعنوان بزرگترین تولیدکننده خودروهای الکتریکی جهان، برای سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری در ترکیه قراردادی را با وزارت صنعت و فناوری این کشور به امضا رساند و انتظار میرود تا کارخانهای با ظرفیت تولید صد و پنجاههزار خودرو و همچنین مرکز تحقیق و توسعه با سرمایهگذاری کل ۱ میلیارد دلاری در ترکیه بسازد.
از سوی دیگر، شرکت انرژی و اتوماسیون برزیلی WEG برای تولید گیربکسهای صنعتی، یک دستگاه انتقال قدرت مورداستفاده در سیستمهای مکانیکی، با سرمایهگذاری ۲۹ میلیون دلاری کارخانهای را در ترکیه تأسیس خواهد کرد.
منبع: dailysabah
۲۲۷۲۲۷
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
در حالی که بازار جهانی ایربادهای بیسیم (TWS) به دوران اوج خود رسیده است، گزارشی جدید از ادامه روند رشد این بازار تا سال ۲۰۲۸ خبر میدهد؛ رشدی که عمدتاً با تقاضای بازارهای نوظهور و افزایش سهم مدلهای اقتصادی زیر ۵۰ دلار هدایت خواهد شد.
متا ویژگی جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی برای واتساپ معرفی کرده که به کاربران امکان میدهد بدون نیاز به خواندن پیامها، آنها را مرور کنند، لذا کاربران این پیامرسان بهجای خواندن پیامهای خواندهنشده، قادر خواهند بود خلاصهای که هوش مصنوعی نشانهگذاری کرده را بخوانند.
Δ