رباتی که با الهام از حشرات طراحی شده و وزن آن فقط به اندازه یک کشمش است، قادر است حرکات آکروباتیک انجام دهد و طولانیتر از سایر پهپادهای هماندازه خود پرواز کند.
به گزارش خبرآنلاین، وبگاه نیوسایِنتیست در گزارشی آورده است: رباتهای پرنده کوچک برای انجام حرکات چابک باید سبکوزن باشند؛ همچنین باید قادر باشند در برابر نیروهای بزرگ مقاومت کنند؛ اما بیشتر رباتهای کوچک میتوانند فقط حدود ۲۰ ثانیه پرواز کنند و بعد میشکنند؛ این موضوع، جمعآوری دادههای کافی برای تنظیم و آزمایش تواناییهای پروازی رباتها را دشوار میکند.
به نقل از ایرنا، سوهان کیم (Suhan Kim) و همکارانش در مؤسسه فناوری ماساچوست آمریکا یک ربات پرنده حشرهمانند به اندازه یک تمبر پستی ساختهاند که میتواند حرکات آکروباتیک انجام دهد و تا ۱۵ دقیقه در هوا معلق بماند.
کیم و گروهش، طرح ساخت این ربات را از یک ربات پرنده که قبلاً ساخته شده بود اقتباس کردند، اما با اتصال مفصلها در بخش بزرگتری از ربات به جای نقطه تکی شکست، آنها را انعطافپذیرتر کردند. نقطه تکی شکست، قسمتی از سامانه است که در صورت خرابی، بر کل سامانه تأثیر نامطلوب میگذارد.
آنها همچنین به جای موتورهای الکتریکی استاندارد، از محرکهای نرم ماهیچهمانند برای حرکت بالها استفاده کردند.
کیم میگوید: وقتی ربات فقط ۲۰ ثانیه پرواز میکند، نمیتوانیم کار زیادی برای تنظیم آن انجام دهیم. ما طول عمر این ربات را افزایش زیادی دادیم و توانستیم روی قطعات کنترلکننده آن کار کنیم تا ربات بتواند مسیر را به صورت دقیق ردیابی کند ضمن اینکه حرکاتی مانند پُشتک انجام دهد.
این ردیابی به این معنی است که ربات قادر است مسیرهای پیچیده پرواز، مانند رسمکردن حروف در هوا را دنبال کند. به گفته کیم، میتوان در نهایت از این قابلیت حرکتی برای مواردی مانند گردهافشانی مصنوعی گیاهان یا بازرسی بخشهایی از هواپیما که افراد نمیتوانند به آنها دسترسی داشته باشند، استفاده کرد.
گروه پژوهشی هنوز نسخه بسیار کوچک منبع انرژی و وسایل الکترونیکی کنترلکننده این ربات را نساختهاند؛ بنابراین، این ربات فعلاً نمیتواند بدون اتصال پرواز کند.
۵۸۵۸
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
در حالی که بازار جهانی ایربادهای بیسیم (TWS) به دوران اوج خود رسیده است، گزارشی جدید از ادامه روند رشد این بازار تا سال ۲۰۲۸ خبر میدهد؛ رشدی که عمدتاً با تقاضای بازارهای نوظهور و افزایش سهم مدلهای اقتصادی زیر ۵۰ دلار هدایت خواهد شد.
متا ویژگی جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی برای واتساپ معرفی کرده که به کاربران امکان میدهد بدون نیاز به خواندن پیامها، آنها را مرور کنند، لذا کاربران این پیامرسان بهجای خواندن پیامهای خواندهنشده، قادر خواهند بود خلاصهای که هوش مصنوعی نشانهگذاری کرده را بخوانند.
Δ