ایرلندر ۱۰ بزرگترین هواپیمای جهان، بالاخره تاریخ اولین پرواز خود را مشخص کرد. این هواپیمای هیبریدی، که ترکیبی از هواپیما و کشتی هوایی است، قرار است تا سال ۲۰۲۹ گردشگران را به مقاصدی مانند اسپانیا و قطب شمال ببرد.
به گزارش خبرآنلاین، این پروژه تاکنون ۱۴۰ میلیون پوند (تقریباً برابر با ۱۷۵ میلیون دلار) هزینه برداشته و با مشکلاتی از جمله سقوط در اولین مراحل آزمایشی خود مواجه بوده است. اما اکنون شرکت سازنده آن، Hybrid Air Vehicles (HAV)، اعلام کرده که این هواپیمای عظیم در آستانه تولید انبوه قرار دارد.
به نقل از روزیاتو، ایرلندر ۱۰، که ۹۲ متر طول دارد، به عنوان کارآمدترین هواپیمای بزرگ جهان معرفی شده است. این وسیله با هلیوم پر میشود و با استفاده از پروانههای دیزلی، با سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت در آسمان حرکت میکند. مسافران این کشتی هوایی تجربهای لوکس خواهند داشت؛ اتاقهای خواب اختصاصی با سرویس بهداشتی، غذاهای عالی و چشماندازهای بینظیری از افق در انتظار آنهاست.
با وجود برنامههای بزرگ، شرکت HAV اعلام کرده که برای رسیدن به نقطه سر به سر، به سرمایهای حدود ۳۰۰ میلیون پوند (تقریباً معادل ۳۷۵ میلیون دلار) در چند سال آینده نیاز دارد. تام گراندی، مدیرعامل این شرکت، اظهار داشت که مرحله نمونهسازی تمام شده و اکنون زمان تولید انبوه است.
اولین پرواز این هواپیما در سال ۲۰۱۶ در بدفوردشایر انگلستان انجام شد، اما در پرواز دوم، دماغه آن به زمین برخورد کرد و به تعمیرات اساسی نیاز داشت. برای افزایش ایمنی، دو کیسه هوای بزرگ به هواپیما اضافه شده که در زمان فرود از کابین خلبان محافظت میکنند. این کشتی هوایی قادر است بیش از پنج روز در آسمان بماند و روی انواع سطوح مانند زمینهای چمن، آسفالت و حتی دریا فرود بیاید.
HAV مدعی است که ایرلندر ۱۰ میتواند ۷۵ تا ۹۰ درصد از انتشار گازهای گلخانهای در صنعت هواپیمایی را کاهش دهد. گراندی میگوید: «هیچ وسیله دیگری نمیتواند به این سرعت چنین تأثیری بگذارد.»
سفرهای تجاری با کشتیهای هوایی از سال ۱۹۳۷ و پس از حادثه فاجعهبار هیندنبورگ که به مرگ ۳۵ نفر انجامید، متوقف شده بود. با این حال، HAV توانسته با بهینهسازی و کاهش اندازه هواپیما، هزینهها را کاهش دهد و بازارهای جدیدی را هدف قرار دهد.
۵۸۵۸
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ