شرکت Boom Technology میگوید در آخرین آزمایشهای هواپیمای سوپرسونیک XB-۱ موفق شده ۳ بار دیوار صوتی را بدون ایجاد صدای مهیب بشکند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، شرکت آمریکایی Boom Technology از تکنیک مهمی استفاده کرده است که میتواند صدای شکستن دیوار صوتی توسط هواپیماهای سوپرسونیک را از بین ببرد. این فناوری در دومین و آخرین تست هواپیمای سوپرسونیک XB-۱ در پایگاه هوایی و فضایی موهاوی کالیفرنیا آزمایش شد.
به گفته «بلیک شول»، مدیرعامل شرکت Boom، هواپیمای سوپرسونیک XB-۱ در تاریخ ۲۸ ژانویه موفق شده ۳ بار بدون ایجاد صدایی که شنید شود، دیوار صوتی را بشکند. به گفته شول، رسیدن به این دستاورد نیازمند کنترل دقیق دینامیک پرواز است. صدای گوشخراش شکستن دیوار صوتی از مهمترین موانع توسعه هواپیماهای سوپرسونیک بوده است.
شکستن دیوار صوتی بدون ایجاد صدای گوشخراش باتکیهبر پدیدهای به نام کاتاف ماخ انجام میشود. در این روش هنگامی که هواپیمای مافوقصوت در ارتفاع و سرعت مناسب پرواز میکند، دما و باد، صدای ایجادشده را به بالا منعکس و از رسیدن آن به سطح زمین جلوگیری میکنند.
پژوهشهای ناسا در سال ۲۰۱۲ با استفاده از یک فروند جت اف ۱۸ نشان داد که برای رسیدن به این سطح، کنترل دقیق ارتفاع و شرایط جوی ضروری است.
شرکت Boom Technology قصد دارد این فناوری را در هواپیمای سوپرسونیک Overture خود به کار بگیرد. براساس ادعای این شرکت، هواپیمای Overture میتواند بهسرعت ۱.۱ تا ۱.۲ ماخ دست یابد و زمان پرواز بین شهرهای نیویورک و لسآنجلس را به ۹۰ دقیقه برساند.
موتورهای Symphony بهکاررفته در Overture به این هواپیما امکان میدهند پس از رسیدن به ارتفاع ۳۰ هزار پا به سرعت سوپرسونیک دست پیدا کند. این موتورها هنوز درحالتوسعهاند و جزئیات بیشتری درباره آنها اعلام نشده.
تاکنون شرکتهای زیادی بعد از هواپیمای کنکورد مدعی ساخت هواپیماهای سوپرسونیک بودهاند اما اکثر آنها راه به جایی نبردهاند. به گفته Boom Technology، هواپیمای Overture این شرکت تاکنون ۱۳۰ سفارش از ایرلاینهای مختلف دریافت کرده است.
۲۲۷۲۲۷
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
در حالی که بازار جهانی ایربادهای بیسیم (TWS) به دوران اوج خود رسیده است، گزارشی جدید از ادامه روند رشد این بازار تا سال ۲۰۲۸ خبر میدهد؛ رشدی که عمدتاً با تقاضای بازارهای نوظهور و افزایش سهم مدلهای اقتصادی زیر ۵۰ دلار هدایت خواهد شد.
متا ویژگی جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی برای واتساپ معرفی کرده که به کاربران امکان میدهد بدون نیاز به خواندن پیامها، آنها را مرور کنند، لذا کاربران این پیامرسان بهجای خواندن پیامهای خواندهنشده، قادر خواهند بود خلاصهای که هوش مصنوعی نشانهگذاری کرده را بخوانند.
Δ