بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، تأکید کرد که فیلترینگ نباید تأثیر منفی بر کیفیت اینترنت داشته باشد و سخنان او درباره «ارتقای تجهیزات» به معنای «تشدید فیلترینگ» نیست. او همچنین اعلام کرد که شرکت ارتباطات زیرساخت آمادگی کامل برای رفع محدودیتها را دارد و هشدار داد که ادامه فیلترینگ میتواند به نابودی اکوسیستم دیجیتال کشور منجر شود.
نگار علی- گفتوگوی سیتنا با مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون وزیر ارتباطات، بازتاب گستردهای داشت. بهزاد اکبری در این مصاحبه اظهار داشت: «اعمال فیلترینگ روی ترافیک رمزنگاریشده میتواند منجر به بروز مثبت کاذب (False Positive) شود، به این معنا که ممکن است سایتهایی غیر از هدف اصلی نیز به اشتباه فیلتر شوند یا دچار اختلال شوند. به اعتقاد من، سیاستهای فیلترینگ نباید بر کیفیت سرویس کاربران تأثیر منفی بگذارد. از این رو، سازندگان تجهیزات باید کیفیت محصولات خود را ارتقا دهند تا کمترین اختلال در خدمات کاربران ایجاد شود.»
این بخش از مصاحبه واکنشهای متعددی را به دنبال داشت و برخی رسانهها آن را بهعنوان تاکید بر ضرورت تقویت فیلترینگ تفسیر کردند، اما اکبری، به صراحت، این برداشت را رد کرد. وی در پاسخ سوال «خبرآنلاین»، درباره این شائبه گفت: «انتشار چنین برداشتی ناشی از شیطنت برخی رسانهها بوده که بخشی از صحبتهای مرا از متن اصلی مصاحبه جدا کردهاند و بهگونهای دیگر انعکاس دادهاند. موضع من در تمامی مصاحبههای قبلی هم مشخص است و همواره بر ضرورت تلاش برای کاهش محدودیتهای اینترنتی تأکید داشته و دارم.»
اکبری تأکید کرد که حتی در صورت وجود فیلترینگ، نباید این مسئله کیفیت اینترنت کاربران را تحت تأثیر قرار دهد. وی در این خصوص افزود: «هدف من از اشاره به ارتقای تجهیزات، بهبود کیفیت شبکه و جلوگیری از اختلالات ناخواسته است، نه تقویت سیستم فیلترینگ. این گفته بههیچوجه به معنای حمایت از افزایش محدودیتهای اینترنتی نیست.»
معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به پرسشی درباره آمادگی زیرساختهای کشور برای رفع فیلترینگ اظهار داشت: «در سالهای اخیر، به دلیل مشکلات ناشی از فیلترینگ برای کسبوکارها و درآمد اپراتورها، توسعه شبکه در برخی لایهها بهکندی پیش رفته است. بااینحال، این موضوع به معنای عدم آمادگی زیرساختها برای رفع محدودیتها نیست. در صورت تصمیمگیری برای کاهش محدودیتها، شرکت ارتباطات زیرساخت آمادگی لازم را برای اجرایی کردن آن دارد.»
اکبری در پایان، درباره تأثیرات تداوم فیلترینگ بر شبکه و اقتصاد دیجیتال کشور هشدار داد و گفت: «ادامه فیلترینگ میتواند آسیبهای جبرانناپذیری به شبکه وارد کند. درصورتیکه این روند ادامه یابد، کل اکوسیستم دیجیتال کشور دچار بحران و نابودی خواهد شد.»
۲۲۷۲۲۷
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ