وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع فعالان حوزه فاوا استان قزوین به تشریح برنامه های وزارت ارتباطات برای ارتقای کیفیت شبکه ارتباطی پرداخت و از آماده سازی فرایند واگذاری باند فرکانسی ۱۵۰۰ مگاهرتزی برای توسعه نسل پنجم (5G) تلفن همراه و پیگیری دسترسی به باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ خبر داد.
به گزارش خبرآنلاین، سید ستار هاشمی، امروز پنج شنبه در ادامه برنامه های سفر خود به قزوین در جمع فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات این استان پس از شنیدن دغدغه ها و نظرات آنها، با اشاره به برنامه هفتم پیشرفت و ماموریت های متعددی که به وزارت ارتباطات در چارچوب این برنامه سپرده شده است، گفت: بیش از ۵۳ درصد برنامه هفتم پیشرفت به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به وزارت ارتباطات مربوط است که این مسئله مسوولیت ما را نسبت به قبل سنگین تر می کند؛ همچنین بر اساس این برنامه باید به سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد برسیم.
به نقل از وزارت ارتباطات، وی، یکی از اولویت های این دوره را حضور فعال و کنشگرانه در عرصه بین المللی عنوان کرد و با اشاره به برگزاری رویداد بینالمللی «ایران کریدور ۲۰۲۵» در دوبی، تصریح کرد: با اینکه ایران برای حضور در کنفرانس جهانی«ظرفیت» – که همزمان با ایران کریدور در دوبی برگزار شد- به دلیل تحریم امکان حضور نداشت؛ اما با ابتکار همکاران ما در شرکت ارتباطات زیرساخت، رویداد “ایران کریدور” با حضور فعالان ارتباطات منطقه در دبی برگزار و با استقبال خوب از طرف کشورهای منطقه منجر به امضای قراردادها و توافق نامه های بین ایران و این کشورها شد.
هاشمی، ورود وزارت ارتباطات به موضوع رفع ناترازی های انرژی از طریق هوشمند سازی را یکی دیگر از برنامه های وزارت ارتباطات اعلام و با اشاره به اینکه طرح جامعی در این باره به دولت ارائه و در جلسه سران کشور و کمیسیون انرژی مجلس مورد استقبال قرار گرفته است، گفت: ما سالانه در ایران ۱۲۰ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت می کنیم که در صورت هوشمندسازی ۲۰ درصد امکان کاهش مصرف انرژی وجود دارد. با ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری از صرفه جویی در این حوزه افق روشنی برای کشور ایجاد می شود.
هاشمی از تصویب سند حمایت از تولید کنندگان محتوا در جلسه دو هفته پیش شورای عالی فضای مجازی خبر داد و اعلام کرد با این مصوبه از دارندگان و تولید کنندگان محتوا حمایت خوبی می شود و از سال آینده شاهد نهضت تولید محتوا خواهیم بود.
وی، استمرار توسعه صنعت فضایی را در دولت چهاردهم از اقدامات ۶ ماه گذشته این دولت دانست و اظهار امیدواری کرد با ادامه همین مسیر در آینده نزدیک، به مدار ۳۶ هزار کیلومتری فضا برسیم.
وزیر ارتباطات همچنین خبر از آماده سازی فرایند واگذاری باند فرکانسی ۱۵۰۰ مگاهرتزی برای توسعه نسل پنجم (5G) تلفن همراه داد و تاکید کرد که آماده سازی این فرایند به مراحل نهایی رسیده است و با اجرایی شدن آن کیفیت شبکه ارتباطی همراه به طور محسوسی پیدا خواهد کرد.
وی همچنین از پیگیری دسترسی به باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتزی در دولت برای رفع نیازهای به حق مردم نیز خبر داد.
هاشمی، به «برنامه جدی وزارت ارتباطات در زمینه هوش مصنوعی» اشاره کرد و با اعلام اینکه «ما بهدنبال ایجاد بستر و تسهیل گری در این حوزه هستیم»، تاکید کرد که وظیفه وزارت ارتباطات در این خصوص، ایجاد زیرساخت های پردازشی و پهن باند است تا در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
وی، همچنین در پاسخ به مشکلات مربوط به مجوز افتا که توسط فعالان این حوزه مطرح شد، از بررسی این مجوز در سازمان تنظیم مقررات برای کاهش مدت زمان آن در سال آینده خبر داد.
در ابتدای این جلسه فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به نکاتی درباره دریافت مجوزهای افتا، سامانه های هوشمند کشاورزی، استفاده از ظرفیت آموزش و پرورش در این حوزه، هوشمند سازی مصرف انرژی و استفاده از هوش مصنوعی در صنعت اشاره و پیشنهادات خود را نیز در این بخش ها ارائه کردند.
۵۸۵۸
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ