وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در چارچوب پیشبرد برنامه توسعه «دیپلماسی فناوری» و به دعوت رسمی «وزیر اطلاعات و مخابرات صربستان»، راهی بلگراد، پایتخت این کشور شد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سفر سید ستار هاشمی به صربستان که نخستین دیدار رسمی یک مقام ارشد ایرانی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به اروپا در یک دهه اخیر به شمار میرود، با هدف تقویت همکاریهای دوجانبه در حوزههایی همچون فناوریهای نوین به ویژه هوش مصنوعی، پست، صادرات تجهیزات مورد نیاز شبکه ارتباطی از جمله فیبرنوری و نیز در راستای پیگیری برنامه راهبردی و اصولی وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم برای توسعه ارتباطات بینالمللی تحت عنوان «دیپلماسی فناوری» انجام میشود.
بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، هاشمی در این سفر دیدارها و مذاکرات تخصصی با «دیان ریستیج» همتای صربستانی خود خواهد داشت که به امضای «سند همکاری مشترک در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات» میان تهران و بلگراد منجر میشود.
محورهای اصلی این توافقنامه، توسعه پروژههای مشترک در حوزه هوش مصنوعی، ایجاد و گسترش زیرساختهای فضای ابری، همکاریهای پستی و تبادل دانش فنی در زمینههای مختلف ارتباطات و فناوری اطلاعات و… خواهد بود.
بازدید از مراکز پیشرفته دیتاسنتر و هوش مصنوعی صربستان و همچنین گفتوگو با مقامات ارشد این کشور در حوزههای فناوریهای نوین ارتباطی از دیگر برنامههای سفر سه روزه وزیر ارتباطات به صربستان است.
این دیدارها، گفتوگوها و نشستهای تخصصی با هدف آشنایی با دستاوردهای صربستان در تبدیل شدن به یکی از قطبهای فناوری منطقه بالکان و بررسی زمینههای مشترک همکاری میان دو کشور صورت میگیرد.
سفر ستار هاشمی وزیر ارتباطات و هیات همراه در بالاترین سطح دیپلماتیک برگزار میشود و نشان دهنده عزم و اراده تهران و بلگراد برای تبدیل همکاریهای ارتباطی و فناورانه به محوری اساسی در توسعه روابط دوجانبه است.
صربستان به عنوان دروازه ورود جمهوری اسلامی ایران به اروپا در حوزه فناوری میتواند نقش کلیدی در راهبرد توسعه «دیپلماسی فناوری» وزارت ارتباطات در دوره وزارت سیدستار هاشمی ایفا کند.
به باور ناظران، این سفر را میتوان گامی مهم در راستای گسترش حضور فناورانه ایران در بازارهای اروپایی و جلب سرمایهگذاریهای خارجی برای شرکتهای بخش خصوصی فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، امنیت سایبری و زیرساختهای ارتباطی ارزیابی کرد.
۲۲۷۲۲۷
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ