گوشی شما الان کجاست؟ آخرین بار چه زمانی آن را چک کردید؟ برای بسیاری از ما، این وسیله دیجیتال تقریباً همیشه در دسترس است. اما پژوهشی جدید نشان میدهد که حتی چند روز دوری از گوشیهای هوشمند، تأثیر شگرفی بر فعالیت مغز دارد.
به گزارش خبرآنلاین، در این تحقیق، ۲۵ فرد ۱۸ تا ۳۰ ساله شرکت کردند و از آنها خواسته شد که به مدت ۷۲ ساعت استفاده از گوشی را به حداقل برسانند. تنها تماسهای ضروری و فعالیتهای مرتبط با کار مجاز بود. پژوهشگران از دانشگاههای هایدلبرگ و کلن در آلمان، برای بررسی تأثیر این محدودیت، از اسکنهای تصویربرداری تشدید مغناطیسی MRI و آزمایشهای روانشناسی استفاده کردند.
به نقل از یکپزشک، نتایج نشان داد که پس از این دوره، تغییراتی در الگوهای مغزی افراد مشاهده شد که ارتباط نزدیکی با سیستمهای انتقالدهندههای عصبی دوپامین Dopamine و سروتونین Serotonin داشتند. این دو ماده شیمیایی در تنظیم رفتارهای اجباری و کنترل خلق و خو نقش کلیدی ایفا میکنند.
برای بررسی دقیقتر، شرکتکنندگان تصاویری از گوشیهای روشن و خاموش و همچنین تصاویری خنثی مانند قایقها و گلها را مشاهده کردند. واکنش مغز آنها به عکسهای گوشی، مشابه فعالیت مغزی در هنگام پردازش پاداشها و تمایلات شدید بود.
این تغییرات مغزی شباهت زیادی به الگوهای دیدهشده در افراد دارای وابستگی به مواد اعتیادآور مانند نیکوتین و الکل داشت. این یافته، گمانهزنیها درباره اعتیادآور بودن گوشیهای هوشمند را تقویت میکند.
هرچند نتایج اسکنهای مغزی نشان داد که قطع دسترسی به گوشی باعث تغییراتی در سیستمهای عصبی مرتبط با اعتیاد میشود، اما دادههای روانشناسی حکایت از آن داشت که شرکتکنندگان تغییر محسوسی در خلقوخو یا حس وابستگی به گوشی تجربه نکردند. البته برخی افراد از بهبود حال روحی خود خبر دادند، اما این موضوع در دادههای کلی تحقیق بهعنوان تغییری چشمگیر ثبت نشد.
این پژوهش به بررسی این موضوع نپرداخت که چه نوع استفادهای از گوشی بیشترین اثر را بر مغز دارد. اما احتمالاً همه فعالیتهای دیجیتالی یکسان نیستند. تعاملات اجتماعی آنلاین و شبکههای اجتماعی ممکن است نقش پررنگتری در وابستگی به گوشی ایفا کنند.
پژوهشگران تأکید کردند که در مطالعات آینده، باید تفاوت میان اشتیاق به استفاده از گوشی و نیاز به ارتباطات اجتماعی دیجیتال بررسی شود، چراکه این دو عامل امروزه کاملاً در هم تنیده شدهاند.
در دنیایی که کمتر از ۲۰ سال از ورود گوشیهای هوشمند میگذرد، ما همچنان در حال کشف تأثیرات این فناوری بر زندگی و ذهن خود هستیم. این پژوهش نشان داد که محدود کردن استفاده از گوشی، حتی برای مدت کوتاه، میتواند اثرات عمیقی بر مغز داشته باشد.
نتایج این تحقیق میتواند به درک بهتر رفتارهای اعتیادگونه مرتبط با استفاده بیش از حد از گوشی کمک کند و راه را برای مطالعات دقیقتر درباره وابستگی دیجیتالی باز کند.
۵۸۵۸
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ