شرکت آمریکایی پسیکوانتوم (PsiQuantum)، که اخیراً قراردادی میلیارد دلاری از دولتهای استرالیا و کوئینزلند برای ساخت یکی از نخستین رایانههای کوانتومی کاربردی دریافت کرده، اعلام کرده است که آماده آغاز ساخت این کامپیوتر در شهر بریزبن است.
به گزارش خبرآنلاین، شرکت پسیکوانتوم جزئیات جدیدی از فناوری خود منتشر کرده که نشان میدهد به نقطهی عطفی در توسعه رایانههای کوانتومی فوتونی دست یافته است. بر اساس نتایج تحقیقاتی، این شرکت اعلام کرده که ساخت اولین رایانهی کوانتومی کاربردی را در شهر بریزبن استرالیا آغاز خواهد کرد.
رایانههای کوانتومی به لطف ویژگیهایی مانند برهمنهی و درهمتنیدگی، قادر به انجام محاسباتی هستند که رایانههای کلاسیک به دلیل محدودیتهای سرعت و توان پردازشی از عهدهی آنها برنمیآیند. اما در عمل، ساخت این دستگاهها بسیار پیچیده و پرهزینه بوده و نرخ خطای بالایی دارد.
به نقل از ایسنا، یکی از مهمترین دستاوردهای این شرکت توسعه یک مجموعه تراشههای فوتونی سیلیکونی است که آنها را «امگا» (Omega) نامگذاری کردهاند.
جف پراید مدیر فنی استرالیا در شرکت پسیکوانتوم، توضیح میدهد که چگونه این فناوری از تحقیقات اولیه در دههی ۲۰۰۰ میلادی ریشه گرفته است: «جرمی اوبراین مدیرعامل و بنیانگذار پسیکوانتوم، به همراه همکارانش، اولین کیوبیت فوتونی را روی یک تراشهی سیلیکونی به نمایش گذاشت. این کار در آن زمان تنها یک اثبات مفهومی آکادمیک بود، اما مسیر استفاده از فوتونها در پردازش کوانتومی مقیاسپذیر را هموار کرد.»
به گفته پراید، تراشهی امگا همهی اجزای مورد نیاز برای یک رایانهی کوانتومی مقیاسپذیر را در یک پلتفرم قابل تولید و ماژولار فراهم میکند.
در حالی که بسیاری از دانشمندان پیشبینی میکنند که رایانههای کوانتومی «مفید» تا اواخر دههی ۲۰۲۰ یا اوایل دهه ۲۰۳۰ عملیاتی شوند، جدول زمانی اعلامشده توسط پسیکوانتوم سریعتر از انتظارات است.
به گفته پراید، این فناوری میتواند به عنوان شواهدی از رشد سریع و بلوغ فناوری کوانتومی در سطح جهانی در نظر گرفته شود.
با سرمایهگذاری دولت استرالیا و تعهد پسیکوانتوم به توسعه این فناوری، شاید در آیندهای نزدیک، محاسبات کوانتومی از مرحله تحقیقات آزمایشگاهی به یک ابزار عملی در صنایع مختلف تبدیل شود.
۵۸۵۸
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ