دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت متن مصوبهی مربوط به رفع فیلتر گوگلپلی و واتساپ محرمانه است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش زومیت، محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی، درباره دلیل منتشر نشدن متن مصوبه رفع فیلترینگ که اولین بار خلاصهای از آن از سوی خبرگزاری مهر منتشر شده بود، در برنامه گفتوگوی ویژه شبکه خبر گفت: «چون خیلی از موارد کار دستگاهها بود و عمومی نبود، به آنها ابلاغ شد که کارشان را پیگیری کنند و انجام دهند.»
در این طرح که بر اساس آنچه محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، عنوان کرده بود ۳۲ بند دارد و هدفش «مدیریت قاعدهمند فضای مجازی» است، برنامههایی از جمله ساخت پوسته یوتیوب و اصلاح تعرفه اینترنت بینالملل با هدف کاهش مصرف سکوهایی خارجی، آورده شده است.
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، هم پیشتر وجود این طرح چند مرحلهای را تأیید کرده بود و گفته بود پس از بحث و بررسی، مورد رأیگیری و موافقت قرار گرفته است. هاشمی پس از انتقادات مطرحشده به رفع فیلتر قطرهچکانی پلتفرمهای پرکاربرد اعلام کرد که «هیچ پلتفرمی از شمول رفع فیلترینگ خارج نیست.»
در مرحله سوم مصوبه ۳۲ بندی که به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده، مقرر شده است که بازگشایی تلگرام پس از مذاکره مشروط به پذیرش شرایط مصوب کارگروه ماده ۴ و ارائه از طریق سکوهای داخلی در صورت عدم توافق خواهد بود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی اخیرا در گفتوگوی دیگری با خبرگزاری صدا و سیما از استقبال برخی از پلتفرمهای خارجی برای حضور در ایران خبر داده و گفته است:
مذاکرات مختلفی توسط دستگاههای اجرایی با پلتفرمهای خارجی آغاز شده است. برخی از آنها استقبال کرده و برخی هنوز در حال بررسی موضوع هستند. امیدواریم که زودتر بتوانیم چارچوبهایی را با آنها نهایی کنیم. – محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی
مذاکرات مختلفی توسط دستگاههای اجرایی با پلتفرمهای خارجی آغاز شده است. برخی از آنها استقبال کرده و برخی هنوز در حال بررسی موضوع هستند. امیدواریم که زودتر بتوانیم چارچوبهایی را با آنها نهایی کنیم.
– محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی
آقامیری پیشتر هم گفته بود که بخشی از سکوهای خارجی که قوانین کشور را رعایت نمیکنند، باید در داخل کشور نمایندگی ایجاد کرده و برای ادامه فعالیت مقررات ایران را رعایت کنند.
۲۲۷۲۲۷
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ