دانشمندان دانشگاه «ETH زوریخ» موفق شدند ماژولاتوری بسازند که میتواند دادهها را با سرعت بیش از یک تراهرتز (یکتریلیون نوسان در هر ثانیه) منتقل کند. این فناوری پیشرفته که میتواند در شبکه 6G کاربرد داشته باشد، از امواج خاص نوری به نام پلاسمون پولاریترهای سطحی بهره میبرد که میتوانند سیگنالهای الکتریکی را به سیگنالهای نوری با کارایی بالا تبدیل کنند.
به گزارش خبرآنلاین، طبق گزارش TechXplore، براساس تحقیقی که در ژورنال Optica منتشر شده، نتیجه این نوآوری افزایش چشمگیر سرعت انتقال داده و بهینهسازی مصرف انرژی در زیرساختهای ارتباطی است.
به نقل از دیجیاتو، ماژولاتورهای رایج امروزی معمولاً در فرکانسهای بین 100 تا 200 گیگاهرتز کار میکنند اما این فناوری جدید این مقدار را 5 تا 10 برابر افزایش داده است. این پیشرفت امکان انتقال حجم عظیمی از دادهها را بدون نیاز به سختافزارهای حجیم و پرمصرف فراهم میکند.
دکتر «یورگ لویتهولد»، استاد فوتونیک و ارتباطات در ETH زوریخ، در توضیح این فناوری گفت این ماژولاتور نانوساختار بسیار کوچک از جنس طلاست. این ساختار با استفاده از تعامل نور و الکترونهای آزاد، دادهها را مؤثرتر پردازش و ارسال میکند. از این ماژولاتور پرکاربرد میتوان در هر فرکانسی در بازه 10 مگاهرتز تا 1.14 تراهرتز استفاده کرد.
باتوجهبه اینکه نسل آینده شبکههای ارتباطی (6G) به فرکانسهای تراهرتزی وابسته خواهد بود، این نوآوری میتواند زیربنایی محکم برای توسعه فناوریهای جدید مخابراتی باشد. شبکههای 6G بهشدت به ارتباطات فوق سریع نیاز دارند و این پیشرفت علمی میتواند مسیر توسعه آنها را هموار کند.
ماژولاتور پلاسمونیک نهفقط در صنعت مخابرات، بلکه در حوزههای متنوع دیگری نیز استفاده میشود. برخی از مهمترین کاربردهای این فناوری عبارتاند از:
تیم تحقیقاتی ETH زوریخ با همکاری شرکت «Polariton Technologies» روی تجاریسازی این فناوری کار میکند. هدف آنها این است که این ماژولاتور پیشرفته را به مراکز داده پرسرعت، شبکههای فیبر نوری و سیستمهای مخابراتی آینده معرفی کنند.
با بهرهگیری از این نوآوری، نهفقط انتقال دادهها با سرعت و دقت بیسابقهای انجام خواهد شد، بلکه تأثیرات گستردهای در پیشرفت فناوریهای مختلف، ازجمله هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و ارتباطات بیسیم ایجاد خواهد شد. این پیشرفت میتواند نقطه عطفی در دنیای ارتباطات باشد و مسیر توسعه فناوریهای آینده را تغییر دهد.
۵۸۵۸
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
در حالی که بازار جهانی ایربادهای بیسیم (TWS) به دوران اوج خود رسیده است، گزارشی جدید از ادامه روند رشد این بازار تا سال ۲۰۲۸ خبر میدهد؛ رشدی که عمدتاً با تقاضای بازارهای نوظهور و افزایش سهم مدلهای اقتصادی زیر ۵۰ دلار هدایت خواهد شد.
متا ویژگی جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی برای واتساپ معرفی کرده که به کاربران امکان میدهد بدون نیاز به خواندن پیامها، آنها را مرور کنند، لذا کاربران این پیامرسان بهجای خواندن پیامهای خواندهنشده، قادر خواهند بود خلاصهای که هوش مصنوعی نشانهگذاری کرده را بخوانند.
Δ