در دنیای امروز که نیاز مردم به کارها و فضای آنلاین هر روز بیشتر میشود، امنیت سایبری اهمیتی روز افزون دارد. در این میان فیلترینگ و تحریم آسیبهایی به امنیت سایبری وارد میکند که قابل چشمپوشی نیست.
نگار علی- در شرایطی که تهدیدات سایبری روز به روز در حال افزایش هستند، کشورها در تلاشند تا از زیرساختهای خود در برابر حملات محافظت کنند. در این میان، چالشهای جدی در این حوزه وجود دارد، از جمله مشکلات توسعه زیرساختهای فناوری، کمبود نیروهای متخصص و سیاستهای داخلی که به طور مستقیم بر امنیت سایبری تأثیر میگذارند. در این شرایط، لازم است که نگاهی دقیقتر به وضعیت فعلی امنیت سایبری در کشور و راهکارهای بهبود آن داشته باشیم.
در همین راستا، مصاحبهای با وحید فرید، کارشناس امنیت سایبری، ترتیب دادیم. فرید در این گفتگو به بررسی دلایل عقبماندگی ایران در حوزه امنیت سایبری و تاثیر سیاستهای داخلی مانند فیلترینگ و تحریمها بر این حوزه پرداخته و پیشنهاداتی برای اصلاح این وضعیت ارائه داده است. هدف از این مصاحبه، درک بهتر موانع و تهدیدات موجود و همچنین آگاهیرسانی در خصوص اقداماتی است که میتوان برای تقویت امنیت سایبری در کشور انجام داد.
مشروح این گفتوگو را در ادامه بخوانید.
وحید فرید، کارشناس امنیت سایبری در پاسخ به این پرسش که بزرگترین مشکلات امنیت سایبری کشور چیست و چگونه میتوان آنها را بهبود بخشید، گفت:«بزرگترین مشکلات امنیت سایبری کشور را میتوان در دو حوزه اصلی دستهبندی کرد: اول، عدم توسعه زیرساختها و دوم، کمبود نیروهای متخصص در حوزههای تصمیمگیری و اجرایی. در واقع، توسعه نیافتگی در این زمینه ناشی از سیاستهای جاری کشور است که نه تنها در حوزه امنیت سایبری، بلکه در بسیاری از حوزهها به چشم میخورد.»
وی افزود:«علت اصلی توسعه نیافتگی زیرساختها، تحریمها و فیلترینگ است. ما به دلیل تحریمها نمیتوانیم به فناوریهای روز دسترسی داشته باشیم و در بسیاری از مواقع، حتی اگر این تکنولوژیها در اختیار ما قرار بگیرد، نمیتوانیم بهطور کامل از آنها بهرهبرداری کنیم. در عین حال، فیلترینگ که بیشتر یک مسئله داخلی است، بیشترین آسیب را به ما در حوزه امنیت سایبری وارد کرده است. فیلترینگ باعث شده که دسترسی به منابع اطلاعاتی و علمی روز برای بسیاری از مردم محدود شود.»
فرید ادامه داد: «با این که شرایط کمی بهتر شده، اما فیلترینگ هنوز مانع اصلی در دسترسی به اطلاعات مهم علمی و فنی است. فیلترینگ نه تنها به رشد علمی جامعه آسیب زده، بلکه باعث شده که بسیاری از کسبوکارهای داخلی نیز نتوانند به راحتی فعالیت کنند. بسیاری از افراد مجبورند برای انجام کارهای روزمره اینترنتی خود از روشهای غیررسمی استفاده کنند که این خود یک تهدید امنیتی جدید ایجاد میکند.»
متن کامل این گفتوگو را اینجا بخوانید.
۲۲۷۲۲۷
شرکت شیائومی بهطور رسمی از گوشی پرچمدار جدید خود با نام «شیائومی ۱۵S پرو» رونمایی کرد. این گوشی به دوربینهای ۲۰۰ مگاپیکسلی حرفهای و ویژگیهای دیگری مانند پردازنده اختصاصی شیائومی XRING O۱ است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه شورای اداری استان اردبیل با اشاره به آغاز بهرهبرداری از پروژههای ارتباطی، توسعه اقتصاد دیجیتال در این استان، بر «ضرورت پیوند مستقیم آمارها با تجربه واقعی مردم» تأکید کرد و گفت: «اتصال بدون کیفیت پذیرفتنی نیست و توسعه ارتباطات باید در خدمت ارتقای زندگی مردم باشد.»
ایلان ماسک در حملهای تند و جنجالی به بیل گیتس، با اشاره به ارتباطش با جفری اپستین، او را به نداشتن صلاحیت اخلاقی برای اظهارنظر درباره کودکان متهم کرد.
بر اساس آخرین اعلام مرکز ثبت دامنه کشوری، تاکنون یک میلیون و ۷۰۴ هزار و ۲۹ دامنه فعال فارسی به ثبت رسیده که در این میان پسوند داتآیآر (ir.) بیشترین دامنه فعال را دارد.
Δ