معاونان و مشاوران وزیران ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران و صربستان در نشست مشترک مجازی ضمن مرور توافقات سفر رسمی سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات کشورمان به بلگراد، زمینه های اجرایی شدن توافقات سفر و تقویت همکاریهای مشترک دو کشور در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را بررسی کردند.
به گزارش خبرآنلاین، به دنبال سفر رسمی سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران به صربستان در اسفندماه گذشته، نشست مشترک مجازی با حضور نمایندگان وزارتخانه های مرتبط دو کشور امروز (دوشنبه ۱۸ فروردین) برگزار شد.
به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات، در این نشست محورهای مختلفی از جمله ترانزیت داده بینالمللی، امنیت اطلاعات، تقویت همکاریهای بخش خصوصی، و برگزاری نشستهای تخصصی میان فعالان اقتصادی و فناورانه دو کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
دو طرف با اشاره به ظرفیتهای قابل توجه در حوزه اقتصاد دیجیتال، بر ضرورت تسهیل تعاملات مستقیم میان شرکتهای خصوصی، ایجاد بسترهای زیرساختی مشترک برای ترانزیت داده و تبادل امن اطلاعات، و بهرهمندی از تجارب متقابل در زمینههای نوآوری، هوش مصنوعی، خدمات ابری و اقتصاد پلتفرمی تأکید کردند.
همچنین مقرر شد با هدف پیگیری عملیاتی موضوعات مطرحشده، کارگروههای تخصصی مشترکی میان نهادهای دولتی و بخش خصوصی دو کشور تشکیل شود. این کارگروهها وظیفه تدوین نقشه راه همکاریهای آینده و شناسایی پروژههای قابل اجرا در سطح دوجانبه را بر عهده خواهند داشت.
این نشست، یکی از گامهای مهم در مسیر پیگیری «دیپلماسی فناوری» و تعمیق روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست در حوزه اقتصاد دیجیتال و فناوری اطلاعات ارزیابی میشود و بیانگر عزم دو کشور برای ارتقای سطح تعاملات سازنده و پایدار در این زمینه است.
۵۸۵۸
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ