توریم جایگزینی ایمن، ارزان و در دسترس برای اورانیوم است و خطرات بهمراتب کمتری نیز برای محیطزیست دارد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، رسانههای دولتی چین گزارش دادهاند که دانشمندان این کشور با افزودن موفقیتآمیز سوخت تازه به رآکتور نمک مذاب توریم درحال کار توانستهاند به نقطه عطفی در دسترسی به انرژی پاک دست یابند.
در اوایل ماه جاری گزارش شد که چین قصد دارد اولین نیروگاه هستهای نمک مذاب توریم جهان را در سال ۲۰۲۵ عملیاتی کند. این نیروگاه بهعنوان جایگزینی برای سوختهای فسیلی و توسعه انرژی پاک مدنظر چین قرار گرفته است. تزریق سوخت به این نیروگاه اولین عملیات بلندمدت و پایدار این فناوری است که چین را در خط مقدم رقابت جهانی برای استفاده از توریم بهعنوان جایگزینی ایمن برای اورانیوم قرار میدهد.
نشریه Guangming Daily در روز جمعه گزارش داد که این دستاورد توسط دانشمند ارشد پروژه «Xu Hongjie» طی یک جلسه پشت درهای بسته در آکادمی علوم چین اعلام شده است.
این رآکتور آزمایشی که در صحرای گبی چین واقع شده، ظرفیت انرژی حرارتی معادل با ۲ مگاوات دارد. براساس اعلام رسانهها، این رآکتور از نمک مذاب بهعنوان حامل سوخت و خنککننده و از توریم بهعنوان منبع سوخت استفاده میکند.
درحالیکه برای سالیان متمادی اورانیوم منبع اصلی تأمین سوخت نیروگاهها بوده، اما این ماده خطرات قابلتوجهی برای محیطزیست دارد. به همین دلیل محققان به دنبال پیدا کردن سوختهای جایگزین هستند و حالا رآکتورهای توریم را بهعنوان جهش بعدی در نوآوری انرژی معرفی کردهاند.
برخی از دانشمندان تخمین زدهاند که یک معدن توریم در مغولستان میتواند از نظر تئوری انرژی مورد نیاز چین را برای دهها هزار سال با زبالههای رادیواکتیو بسیار کمتری نسبت به رآکتورهای مبتنیبر اورانیوم فعلی تأمین کند.
دانشمند ارشد این پروژه به رسانهها گفت که چین به سمت رهبری جهانی این فناوری حرکت کرده است. در مقایسه با اورانیوم، توریم مزایای بیشتری را ارائه میکند. برای مثال، این ماده در پوسته زمین بهمراتب بیشتر از اورانیوم یافت میشود و همچنین خطرات آن برای محیطزیست بسیار کمتر است. همچنین رآکتورهای توریم ایمنی بهمراتب بیشتری نسبت به سایر روشها دارند.
۲۲۷۲۲۷
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ