هیئت منصفه فدرال کالیفرنیا، شرکت NSO اسرائیل را به دلیل نفوذ به سرورهای واتساپ و جاسوسی سایبری از کاربران این پلتفرم ۱۶۸ میلیون دلار جریمه کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هیئت منصفه فدرال در کالیفرنیا، شرکت NSO اسرائیل را به پرداخت ۱۶۸ میلیون دلار جریمه به دلیل هک سرورهای واتساپ و نفوذ به حساب کاربران این پلتفرم متعلق به متا (META.O) محکوم کرد. این حکم پس از یک نبرد حقوقی شش ساله بین غول شبکههای اجتماعی آمریکایی و این شرکت نظارتی صادر شد و به شکلی بیسابقه جزئیات عملکرد صنعت جاسوسافزار را فاش کرد.
به گزارش رویترز، براساس اظهارات ساری بیتزینسکی گیل، معاون رئیس عملیات جهانی NSO، این شرکت بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ به مشتریان دولتی اروپایی خود برای هک ۱۵ دستگاه به طور همزمان مبلغ ۷ میلیون دلار دریافت میکرد. همچنین، قابلیت هک دستگاههای خارج از کشور مشتریان، به عنوان یک افزونه جداگانه، بین ۱ تا ۲ میلیون دلار قیمت داشت.
در طول دادگاه، تمیر گازنلی، معاون تحقیق و توسعه NSO، اذعان کرد که این شرکت بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ مسئول نفوذ به هزاران دستگاه بوده است. او همچنین با این ایده که NSO “جاسوسافزار” میفروشد، مخالفت کرد و تأکید داشت که ابزارهای این شرکت برای جمعآوری اطلاعات درباره اهداف اطلاعاتی استفاده میشود.
اسناد دادگاه نشان میدهد که سازمان اطلاعات مرکزی (CIA) و اداره تحقیقات فدرال (FBI) مجموعاً ۷.۶ میلیون دلار به NSO پرداخت کردهاند. CIA تأمین مالی خرید جاسوسافزار NSO توسط جیبوتی را انجام داده و FBI نیز آن را برای آزمایش خریداری کرده است.
علیرغم شکایت متا، شرکت NSO به هدف قرار دادن زیرساختهای واتساپ ادامه داده است. وکلای متا در یک سند قضایی اعلام کردند که NSO حتی پس از شروع این دعوی نیز به هدف قرار دادن سرورهای واتساپ و کاربران آن ادامه داده است.
این شکایت، علاوه بر درخواست غرامت، خواستار صدور حکم دائمی علیه NSO شده و این شرکت را به عنوان تهدیدی جدی و مستمر برای متا، پلتفرم آن و کاربرانش معرفی کرده است.
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
۲۲۷۲۲۷
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ