پژوهشگران مؤسسه فناوری هند در جودپور موفق به طراحی و ساخت یک حسگر قابلحمل، ارزان قیمت و بسیار دقیق برای شناسایی آلودگی «آرسنیک» در آب شدند، اقدامی که میتواند زندگی میلیونها نفر در مناطق محروم را نجات دهد.
به گزارش خبرآنلاین، آلودگی آب با آرسنیک یکی از خطرناکترین تهدیدهای محیطزیستی و بهداشتی در مناطق مختلف جهان است، این فلز سنگین حتی در مقادیر ناچیز نیز میتواند منجر به بیماریهای کشندهای مانند سرطان پوست و اختلالات مزمن شود.
به نقل از ایرنا، برخلاف روشهای پیشین که نیازمند دستگاههای پرهزینه و اپراتورهای متخصص(مانند طیفسنجی یا روشهای الکتروشیمیایی) بودند، حسگر جدید بهگونهای طراحی شده که کاربران در مناطق روستایی یا فاقد زیرساخت آزمایشگاهی نیز بتوانند از آن استفاده کنند.
برهمین اساس یک پژوهشی تازه که در نشریه Nanotechnology منتشر شده است، از ساخت یک ابزار پرتابل توسط تیمی از پژوهشگران مؤسسه فناوری هند (IIT Jodhpur) پرده برمیدارد که با بهرهگیری از نانوفناوری، قادر است حضور یونهای آرسنیک را با دقت بسیار بالا و در مدت زمانی کمتر از چهار ثانیه در محل شناسایی کند.
این ابزار مبتنی بر لایههای فعال SnS₂ رشد یافته با روش CVD و یک ترانزیستور اثر میدانی AlGaN/GaN HEMT ساخته شده است. با این ساختار، توانایی شناسایی آرسنیک (III) در غلظتهایی به پایینترین حد ممکن ـ ۰٫۹۰ قسمت در میلیارد (ppb) ـ به دست آمده است.
به گفته ماهش کومار نویسنده اصلی مقاله، این حسگر تنها در ۳.۲ ثانیه نتیجه را ارائه میدهد و با اتصال به یک بُرد مدار ساده و ماژول آردوینو، توانایی ارسال دادهها بهصورت آنی را نیز دارد. این قابلیت نهتنها برای استفاده میدانی کاربردی است، بلکه میتواند در سامانههای نظارت گسترده بر منابع آب نیز بهکار گرفته شود.
هدف نهایی پژوهشگران، فراهمسازی امکان دسترسی ایمن به آب آشامیدنی برای تمامی افراد، بهویژه ساکنان مناطق کمبرخوردار و دورافتاده است، آنها امیدوارند با تجاریسازی این فناوری و کاهش هزینههای آن، بتوانند نقش مؤثری در کاهش بیماریهای ناشی از آلودگی آرسنیک ایفا کنند.
۵۸۵۸
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
در حالی که بازار جهانی ایربادهای بیسیم (TWS) به دوران اوج خود رسیده است، گزارشی جدید از ادامه روند رشد این بازار تا سال ۲۰۲۸ خبر میدهد؛ رشدی که عمدتاً با تقاضای بازارهای نوظهور و افزایش سهم مدلهای اقتصادی زیر ۵۰ دلار هدایت خواهد شد.
متا ویژگی جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی برای واتساپ معرفی کرده که به کاربران امکان میدهد بدون نیاز به خواندن پیامها، آنها را مرور کنند، لذا کاربران این پیامرسان بهجای خواندن پیامهای خواندهنشده، قادر خواهند بود خلاصهای که هوش مصنوعی نشانهگذاری کرده را بخوانند.
Δ