رئیس کمیسیون نوآوری اتاق بازرگانی تهران میگوید فیلترشکنها فقط تهدید امنیتی نیستند، بلکه پشت آنها بیزینسی قدرتمند وجود دارد؛ بیزینسی که مانع اصلی دسترسی آزاد به اینترنت شده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش ایلنا، مازیار نوربخش، رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهرهوری اتاق بازرگانی تهران، در مورد ادامه فیلترینگ در دولت چهاردهم و آسیب آن به اینترنت و فضای سایبری کشور، گفت: با وجودی که دولت چهاردهم وعده رفع فیلترینگ داده بود؛ اما این مساله با گذشت نزدیک به ۱۰ ماه از عمر دولت فعلی رفع نشده است.
رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهرهوری اتاق بازرگانی تهران با اشاره به آسیب فیلترشکنهای رایگان به فضای سایبری کشور، گفت: تا زمانی که مجبوریم برای استفادههای روزمره مانند استفاده از تلگرام و یوتیوب، مکالمات و مراودات تجاری از فیلترشکن استفاده کنیم، فیلترینگ برطرف نشده است.
به گفته نوربخش، استفاده از ابزار فیلترشکن غیر از مسائل امنیتی و حفرههایی که ایجاد میکند، بار مالی برای مردم دارد و به همین دلیل، همیشه این سوال مطرح است که فیلترشکنفروشان چقدر لابی دارند که باعث میشود موضوع فیلترینگ برطرف نشود؟
وی با بیان اینکه پشت پردهعدم رفع فیلترینگ احتمالا گردش مالی سنگینی است که این بیزینس از آن قدرت پیدا میکند، افزود: این روشها امروز در دنیا، منسوخ و ابزارها و موضوعات جدیدی مثل اینترنت ماهوارهای مطرح شده است. بنابراین بهتدریج این قضیه از موضوعیت میافتد و بهزودی شاهد تغییراتی در تکنولوژی خواهیم بود که از طریق ابزارهای جدید، مردم به اینترنت آزاد دسترسی پیدا میکنند. پس بهتر است که خودمان به صورت کنترلشده این موضوع را پیاده کنیم.
رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهرهوری اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر اینکه نمیتوان با تکنولوژی مقابله کرد، گفت: طبق گزارشها، اخیرا اینترنت ماهوارهای، ارزانتر و گستردهتر و دسترسی به آن راحتتر شده است. معمولا کشورهای دیگر برای محدود کردن دسترسی کودکان یا همگان به محتوای نامناسب از فیلترشکن استفاده میکنند؛ ولی هیچ کشوری مثل ما شهروندان خود را از ابزاری مانند یوتیوب که یک دنیای بسیار خوب آموزشی است، محروم نمیکند.
وی با اشاره به وعده رئیسجمهور برای رفع فیلترینگ در دولت چهاردهم، گفت: هرچند وقت یکبار قول رفع فیلترینگ از سمت رئیسجمهور و وزیر ارتباطات مطرح میشود؛ هرچند موضوعات مهم دیگری در دستور کار است؛ اما رفع فیلترینگ از موضوعات بسیار مهم برای اقتصاد دیجیتال، مردم و کسب و کارهاست.
رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهرهوری اتاق بازرگانی تهران با اشاره به استفاده همهگیر از فیلترشکن در ایران، گفت: وقتی همه مردم از فیلترشکن استفاده میکنند، فیلترینگ موضوعیت ندارد.
نوربخش با بیان اینکه وقتی فیلترینگ بهتدریج رفع شود شاهد رشد استفاده از ابزارهای مختلف خواهیم بود، گفت: در فضای یوتیوب امکان درآمدزایی هست، یعنی هر کسی میتواند با تولید محتوای آموزشی و… از این پلتفرم کسب درآمد کند؛ ولی ما با فیلترینگ مردم را از این امکان محروم کردهایم.
وی خاطرنشان کرد: تحقیقات ثابت کردهاند که هرچقدر کیفیت دسترسی به اینترنت افزایش یابد و محدودیتها کمتر شود اقتصاد دیجیتال رشد بیشتری خواهد کرد.
۲۲۷۲۲۷
گلکسی زد فولد ۷، باریکترین گوشی تاشوی تاریخ سامسونگ، با بدنهای چشمگیر و نوآوریهایی فراتر از انتظار، رونمایی شد. اینبار برخلاف رویدادهای پیشین، تمرکز نه فقط بر سختافزار قدرتمند بلکه بر تحولی بیسابقه در طراحی بود؛ جایی که ضخامت زد فولد ۷ نسبت به نسل نخست، ۴۸ درصد کاهش یافته و مسیر پنجساله تحول در گوشیهای تاشو را به نقطهی عطفی تازه رسانده است.
«ساتوشی ناکاموتو»، خالق مرموز و ناشناخته بیتکوین، با عبور ارزش داراییهایش از مرز ۱۲۹ میلیارد دلار به یازدهمین فرد ثروتمند جهان تبدیل شد. این چهره افسانهای اکنون در فهرست میلیاردرهای فوربز، بالاتر از افراد مشهور دنیای فناوری مانند «مایکل دل»، بنیانگذار شرکت دل، و «بیل گیتس»، بنیانگذار مایکروسافت، قرار گرفته است.
مدیرعامل تلگرام عادتهای خاص خودش را دارد و میگوید برای سالمماندن هفت کار را نباید انجام داد.
تحقیقات بینالمللی نشان میدهد که نوجوانان در حال ترک اعتیاد شبکههای اجتماعی هستند؛ بدون اینکه خانواده یا مدرسه در این مسیر بخواهند نقش سلبی داشته باشند؛ بهعبارتی نوجوانان به یک خودآگاهی درباره مضرات استفاده مداوم از گوشی تلفن رسیدهاند که میتوان آن را یک اتفاق مثبت تلقی کرد.
Δ