گزارش جدید Speedtest Global Index از سرعت اینترنت کشورها در سال ۲۰۲۵ منتشر شد؛ جایی که کشورهای کوچک و پیشرفته اروپایی در صدر ایستادهاند و ایران، با سرعتی چندین برابر پایینتر، در کنار کندترینهای جهان قرار گرفته است؛ این گزارش، تصویری نگرانکننده از شکاف دیجیتال و توسعهنیافتگی زیرساختی در ایران ارائه میدهد.
نگار علی- بهتازگی فهرستی جامع از سرعت اینترنت کشورها در سال ۲۰۲۵ منتشر شده است که در آن، میانگین سرعت دانلود کاربران بر اساس مگابیت بر ثانیه (Mbps) ارزیابی شده است. این آمار که از سوی وبسایت «Speedtest Global Index» گردآوری شده، تصویری دقیق از وضعیت دسترسی دیجیتال در کشورهای مختلف جهان ارائه میدهد.
در ردهبندی اینترنت ثابت، کشور ایسلند با میانگین سرعت دانلود ۲۸۰ مگابیت بر ثانیه در جایگاه نخست قرار گرفته است. پس از آن، «جرزی» (Jersey) با ۲۷۴، «ماکائو» با ۲۳۵، «لیختناشتاین» با ۲۲۳ و دانمارک با ۲۱۱ مگابیت بر ثانیه در رتبههای بعدی قرار دارند. کشورهای کوچک اما توسعهیافته اروپایی، با زیرساختهای پیشرفته مخابراتی، عمدتاً در صدر این فهرست دیده میشوند.
در بخش اینترنت موبایل، کشورهای آسیایی و حوزه خلیج فارس رقابت نزدیکی دارند. امارات متحده عربی و سنگاپور با سرعت خیرهکننده ۲۹۸ مگابیت بر ثانیه سریعترین اینترنت موبایل جهان را در اختیار کاربرانشان قرار میدهند. پس از آنها، هنگکنگ (۲۸۰)، شیلی (۲۶۶) و ایالات متحده آمریکا (۲۴۲) در جایگاههای بعدی قرار دارند. کشورهای تایلند، فرانسه، دانمارک، ایسلند و اسرائیل نیز با سرعتهایی بالای ۲۰۰ مگابیت، در میان ۱۰ کشور اول این ردهبندی جای گرفتهاند.
در این فهرست، نام ایران در میان کشورهایی با پایینترین سرعت اینترنت دیده میشود. طبق این گزارش، میانگین سرعت دانلود اینترنت ثابت در ایران ۹.۷۲ مگابیت بر ثانیه، اینترنت موبایل ۱۴.۸ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود آن نیز ۳۶.۷ مگابیت بر ثانیه است. این ارقام ایران را در کنار کشورهایی مانند لبنان، پاکستان، تاجیکستان و یمن قرار میدهد.
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
۲۲۷۲۲۷
پس از سالها شکایت کاربران از عملکرد کُند ویندوز ۱۱، مایکروسافت سرانجام با معرفی یک سیستم بازخوردی جدید، بهطور مستقیم از کاربران خود برای شناسایی و رفع این مشکلات کمک خواسته است. این اقدام که بخشی از آمادهسازی برای بهروزرسانی بزرگ 25H2 است، نشاندهنده عزم جدی این شرکت برای بهبود تجربه کاربری و پایداری سیستمعامل خود است.
«پاول دورف»، مدیرعامل تلگرام اعلام کرده کاربران هماکنون میتوانند مستقیماً با خود او در تماس باشند و گزارشهای کلاهبرداری را ارسال کنند؛ البته ارسال پیام به او ۹۹ دلار هزینه دارد.
اگر بناست در مقطع کنونی، تغییری در جهت اصلاح و بهبود در الگوی حکمرانی کشور صورت گیرد، به نظرم بهترین نقطۀ شروع میتواند اینترنت باشد.
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، صبح امروز (۳۱ تیر ۱۴۰۴) با حضور در جلسه صحن علنی مجلس گزارشی درباره وضعیت ارتباطات در دوره جنگ ۱۲ روزه به نمایندگان ارائه داد.
Δ