«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
به گزارش خبرآنلاین، به نقل از دیجیاتو، جک دورسی که پیشتر با تأسیس توییتر و پلتفرم غیرمتمرکز بلواسکای علاقه خود را به ارتباطات آزاد نشان داده بود، اکنون با معرفی نسخه بتای Bitchat گامی بلندتر در این مسیر برداشته است. او با انتشار یک وایتپیپر جزئیات این سیستم «چت مش بلوتوث» را تشریح کرده که به گفته خودش حالوهوای روزهای اولیه اینترنت و سیستمهای چت IRC را دارد.
اپلیکیشن بیتچت برخلاف پیامرسانهای رایج مانند واتساپ یا تلگرام به هیچ زیرساخت اینترنتی یا سرور مرکزی وابسته نیست. در عوض، از فناوری شبکه مش بلوتوث کممصرف (BLE) بهره میبرد. در این شبکه هر گوشی یک گره است؛ یعنی هر دستگاهی که اپلیکیشن را اجرا میکند، هم به عنوان یک کلاینت (فرستنده/گیرنده) و هم به عنوان یک رله عمل میکند.
در این سیستم پیامها برای رسیدن به مقصد، از یک دستگاه به دستگاه دیگر «پرش» میکنند تا به دست گیرنده نهایی برسند. این سیستم از یک محدوده ۳۰ متری تحت پوشش فناوری بلوتوث استفاده میکند و برخی دستگاهها بهعنوان گره رابط یا پل برای ایجاد ارتباط بین خوشههای جدا از هم عمل میکنند.
همچنین Bitchat با یک رویکرد کاملاً متمرکز بر حریم خصوصی طراحی شده است:
دورسی همچنین اعلام کرده است که در آینده امکان پیامرسانی از طریق وایفای نیز به این سیستم اضافه خواهد شد تا پهنای باند برای ارسال پیامهای بزرگتر افزایش یابد.
۵۸۵۸
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
در حالی که بازار جهانی ایربادهای بیسیم (TWS) به دوران اوج خود رسیده است، گزارشی جدید از ادامه روند رشد این بازار تا سال ۲۰۲۸ خبر میدهد؛ رشدی که عمدتاً با تقاضای بازارهای نوظهور و افزایش سهم مدلهای اقتصادی زیر ۵۰ دلار هدایت خواهد شد.
Δ