گروهی از مهندسان دانشگاه علم و فناوری چین روشی نوین برای رمزگذاری داده ها با تراکم بالاتر از روش های فعلی در الماس ابداع کرده اند.
به گزارش خبرآنلاین، آنها در تحقیق خود که در نشریه «نیچرفوتونیکس» منتشر شده، اعلام کردند چنین دیسک های اپتیکی می توانند داده را در دمای اتاق برای میلیون ها سال حفظ کنند.
تحقیقات پیشین نشان داده بود که می توان داده را در الماس برای مدتی طولانی تر از مخزن های اطلاعات دیگر ذخیره کرد اما پژوهش در این زمینه به ذخیره بی کیفیت داده ها منجر می شدند. محققان در پژوهش جدید یک روش نوین برای حک کردن داده ها در الماس ابداع کردند که به تجمیع متراکم تر اطلاعات منجر و بنابراین اطلاعات بیشتری در یک الماس ذخیره می شود.
به نقل مهر، آنها از تکه های الماسی با طول چند میلیمتر به عنوان نمونه اولیه استفاده کردند. البته به گفته پژوهشگران می توان نسخه های بعدی الماس را به اندازه صفحه «بلو ری»(Blue Ray) به کار برد. روش نوین شامل استفاده از یک لیزر برای حذف اتم های جداگانه کربن از سطح الماس و ایجاد حفره ای کوچک است. هنگامیکه لیزری به این حفره تابانده می شود، سطح خاصی از درخشندگی به وجود می آید.
محققان متوجه شدند با کنترل میزان انرژی حک لیزر، می توان میزان درخشندگی هر نقطه ای از الماس را با حذف تعداد خاصی از اتم ها کنترل کنند. با این روش می توان داده ها را در فضا های خالی با درخشندگی متفاوت ذخیره کرد. در مرحله بعد می توان یک دستگاه خوانش لیزر را برای تعیین سطح درخشندگی محل و رمزگشایی اطلاعات به کار برده شد.
محققان ایده خود را با رمزگذاری تصاویر ذخیره شده در یک تراشه کوچک الماس آزمایش کردند و متوجه شدند این روش ۹۹ درصد دقیق است. البته آنها می دانند که این روش از لحاظ اقتصادی به دلیل هزینه های بالای لیزر امکانپذیر نیست اما در برخی موارد مهم می توان این روش را به کار گرفت.
۵۸۵۸
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ