بزرگترین هواپیمای جهان با شش موتور قدرتمند نزدیک به ۲۰۰ هزار کیلوگرم را با خود به آسمان میبرد. آنتونوف ۲۲۵ مریا بزرگترین هواپیمای جهان بود.
به گزارش خبرآنلاین، در دوران حکومت اتحاد جماهیر شوروی بر اوکراین، هواپیمای غولپیکری به نام آنتونوف ۲۲۵ مریا برای حمل فضاپیما به مدار ساخته شد.
این هواگرد غولپیکر با بدنهای به طول ۸۴ متر و پهنای بال ۸۸ متر به اندازه یک ساختمان ۶ طبقه ارتفاع داشت. مریا میتوانست بارهای بسیار سنگین را با خود به آسمان ببرد و نیروی پیشران این کار را از شش موتور توربوفن دریافت میکرد.
مریا در زبان اوکراینی به معنی رویا است و در حقیقت تماشای پریدن چنین پرنده غولآسایی به رویا میماند.
آنتونوف ۲۲۵ رکوردهای زیادی را به نام خود ثبت کرده است که بزرگترین هواپیمای جهان یکی از آنها است. این پرنده با وزن ۶۳۰ هزار کیلوگرم به آسمان پرید و رکورد سنگینترین هواپیمایی که به آسمان پرنده را از آن خود کرد.
رکورد سنگینترین بار حمل شده توسط هواپیما نیز به نام مریا ثبت شده است که باری به وزن ۱۹۰ تن را از آلمان به ارمنستان حمل کرد.
مایه تاسف است که فقط یک نمونه از این پرنده غول آسا ساخته شد و در نهایت هنگام بالا گرفتن درگیری به میان ارتش روسیه و اوکراین در فرودگاه منهدم شد.
منبع: iflscience
۵۸۵۸
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ