پس از مدتها بحث و گمانهزنی، شاید سرانجام سرنوشت فیلترینگ در جلسه امروز شورای عالی فضای مجازی مشخص شود.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اینترنت امروز به یکی از حیاتیترین ابزار کسبوکارها و صنایع مختلف تبدیلشده است. اگرچه در بسیاری از کشورها دیگر بر سر دسترسی راحت به آن بحثی وجود ندارد، اما ما در شرایط کنونی با فیلترینگ گسترده بر اینترنت روبهرو هستیم. اگرچه بسیاری از کسبوکارها فیلترینگ را مانع بزرگی بر سر راه خود میدانند، اما افرادی هستند که میگویند فیلترینگ، خود دلیل پیشرفت بسیاری از کسبوکارها است و فیلترینگ پلتفرمهای خارجی را دلیلی برای رشد پلتفرمهای داخلی میدانند. برای شفافیت بیشتر در مورد این تفاوت نظرها، با محمد کشوری کارشناس فناوری اطلاعات و فضای مجازی در خبرآنلاین، به گفتوگو پرداختیم.
ینکه میگویند فیلترینگ مهم نیست غلط است، فضای مجازی مهم است؛ اگر مهم نبود، اولاً هرگز موضوع یکی از مهمترین بحثها در زمان انتخابات نمیشد. معمولاً در ایام انتخابات، کاندیداها تلاش میکنند که به دغدغههای عمومی توجه کنند، حتی پیش از مناظرهها یکی از جدیترین و مهمترین سؤالاتی که در برنامههای صداوسیما عنوان میشد، بهطور واضح اینترنت و فضای مجازی و فیلترینگ بود. حتی به همین دلیل کاندیداها خیلی جدی موضع خود را نسبت به فیلترینگ صراحتاً اعلام میکردند، در نتیجه فیلترینگ مسئله مهمی بود که به آن پرداخته میشد.
ثانیاً اکنون بخش مهمی از اقتصاد، خدمات و زیست روزمره مردم در این فضا است و فیلترینگ قطعاً بر آن مؤثر بوده و کسی نمیتواند منکر شود. آمارها و نظرسنجیها نیز نشان میدهند که تأثیر داشته، عدد آن مهم نیست، چیزی که مهم و مسلم است، این است که فیلترینگ تأثیر دارد. فیلترینگ بر مسائل اجتماعی و سیاسی نیز تأثیر داشته و اثرات آن تنها به اقتصاد باز نمیگردد. میبینیم که بخش بسیاری از تبلیغات، بسیاری از خبررسانیها و اطلاعاتی که مردم به آن دسترسی دارند در فضای مجازی است و اتفاقاً بخش زیادی از آنها از رسانههای فیلتر شده به دست کاربران میرسد؛ بنابراین فیلترینگ مسئله مهمی است.
این دو مسئله بهخوبی اهمیت پرداختن به فیلترینگ را نشان میدهد؛ ضمن اینکه کسی نمیگوید دولت فقط یک وظیفه دارد؛ بهعنوان مثال یا میتواند به فیلترینگ رسیدگی کند، یا به مسئله اقتصاد بپردازد. دولت بخشهای مختلف دارد، رئیسجمهور در طول روز باید در مورد موضوعات مختلف تصمیمگیری کند. دلیلی ندارد که بگویند بهعنوانمثال تحریم مهمتر است، بله تحریم مهم است اما رئیسجمهور ۲۴ساعت بر روی مسئله تحریم کار نمیکند و حتماً به موضوعات دیگری میپردازد، همچنین وزارتخانهها و ادارات مختلفی وجود دارد که به مسائل مختلف مرتبط هستند. در نتیجه دولت، باید علاوه بر سایر موضوعات به فیلترینگ بپردازد.
دو نظر جدی و مختلف در مورد فیلترینگ در سطوح تصمیمگیری وجود دارد؛ باید ببینیم کدام از این دو نظر جدی میتواند در آخر کار به کرسی بنشیند. اما من فکر میکنم که برخی پلتفرمها شانس رفع فیلتر را دارند و احتمال آن وجود دارد که برای بعضی از آنها رفع فیلتر انفاق بیفتند؛ اما به اینکه همه این پلتفرمها رفع فیلتر شوند، چندان خوشبین نیستم.
مشروح این گفتوگو را اینجا بخوانید.
۲۲۷۲۲۷
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
در حالی که بازار جهانی ایربادهای بیسیم (TWS) به دوران اوج خود رسیده است، گزارشی جدید از ادامه روند رشد این بازار تا سال ۲۰۲۸ خبر میدهد؛ رشدی که عمدتاً با تقاضای بازارهای نوظهور و افزایش سهم مدلهای اقتصادی زیر ۵۰ دلار هدایت خواهد شد.
متا ویژگی جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی برای واتساپ معرفی کرده که به کاربران امکان میدهد بدون نیاز به خواندن پیامها، آنها را مرور کنند، لذا کاربران این پیامرسان بهجای خواندن پیامهای خواندهنشده، قادر خواهند بود خلاصهای که هوش مصنوعی نشانهگذاری کرده را بخوانند.
Δ