انتخاب منوی غذای هواپیما برای افراد دارای رژیم خاص

یکی از مزیت‌های بلیط هواپیما علی بابا، ارائه غذا برای افراد با رژیم غذایی خاص است.

به‌طورکلی پذیرایی از افراد با رژیم غذایی خاص یکی از چالش‌های مهم سفرهای هوایی است. اگر شما دارای رژیم‌های غذایی خاصی هستید، حتما با این مشکل روبه‌رو شده‌اید. وعده‌های غذایی که در خطوط هوایی مختلف سرو می‌شود، بسته به شرکت هواپیمایی، متفاوت است. به همین دلیل لازم است که قبل از تهیه بلیط هواپیما، از برنامه غذایی پرواز موردنظر اطمینان حاصل کنید.  

در اینجا قرار است همه چیز را درباره منوی غذای هواپیما برای افراد دارای رژیم خاص به شما بگوییم.

غذاهایی که در سفرهای هوایی سرو می‌شود

در سفرهای هوایی و در ایرلاین‌های مختلف برنامه‌ غذایی متفاوتی وجود دارد. خرید بلیط هواپیما علی بابا نیز در دسته همین ایرلاین‌ها قرار دارد. هر ایرلاین تهیه غذای مسافران خود را به کترینگ متفاوتی می‌سپارد. غذاها به صورت نیم‌پز و سرد به پرسنل هواپیما سپرده می‌شود. سپس مهمانداران غذاهای موردنظر را گرم کرده و پخت آن را کامل کرده و سرو می‌کنند.

غذاهایی که در سفرهای هوایی سرو می‌شود، معمولا شامل گوشت قرمز و مرغ است. همچنین سالاد، ماست و نوشیدنی همراه با غذا سرو می‌شود. حجم غذاها در هر وعده اندازه متناسبی است و به‌اندازه‌ای نیست که در سلامت دستگاه گوارش مسافران مشکل ایجاد کند. چراکه به‌علت وجود فشار هوا در ارتفاعات بالا در هواپیما، احتمال بروز این‌گونه مشکلات وجود دارد.

انتخاب منوی غذای هواپیما برای افراد دارای رژیم خاص

خوشبختانه بعضی از ایرلاین‌ها اقدام به سرو غذاهای متنوع‌تر برای رژیم‌های غذایی متفاوت می‌کنند. خرید بلیط هواپیما علی بابا این امکان را برای شما فراهم کرده است. انواع غذا برای رژیم‌های غذایی در این سفرها سرو می‌شود.

به این ترتیب انواع رژیم‌های غذایی که در اینگونه ایرلاین‌ها سرو می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رژیم گیاهخواری: این منو شامل غذاهای بدون محصولات لبنی، گوشت پرندگان یا آبزیان و روغن‌های پرچرب حیوانی است.
  • رژیم غذایی برای افراد دیابتی: این منو شامل غذاهایی با کربوهیدرات کم، فیبر بالا و بدون چربی برای دیابتی‌ها است.
  • غذای بدون لاکتوز: این منوی غذایی مخصوص افرادی است که به لاکتوز و فرآورده‌هایی که از شیر ساخته شده‌اند، حساسیت دارند. حساسیت به لاکتوز بیشتر در کودکان دیده می‌شود.
  • منوی غذایی با کلسترول پایین: برای افرادی که چربی خونی بالایی داشته و یا به‌طورکلی در حال کاهش وزن هستند، منوی غذایی با کلسترول کم سرو می‌شود. این منو شامل؛ لبنیات کم چرب، گوشت کم چرب و چربی‌های غیراشباع گیاهی است.
  • منوی غذای بدون چربی: این منو عاری از هرگونه غذاهای کبابی، زرده تخم مرغ، دل یا جگر مرغ و غذاهای دریایی و شامل میوه‌های تازه، سبزیجات، گوشت و شیر کم چرب استفاده می شود.
  • منوی غذایی سبک: برای افرادی که مایل به خوردن غذاهای بدون چاشنی فلفل قرمز، فلفل سیاه، پودر چیلی، کاکائو یا روغن زیاد هستند، منوی غذایی سبک در پروازها سرو می‌شود.
  • غذای هندی: برای کسانی که به گوشت بره، ماکیان محلی، ماهی و محصولات لبنی و البته طعم غذاهای هندی علاقه دارند، این منو نیز در پروازها سرو می‌شود.  
  • غذاهای دریایی: بخشی از منوی غذاها در سفرهای هوایی به غذاهای دریایی تعلق دارد؛ چراکه خیلی از افراد عادت به خوردن غذاهای دریایی دارند.
  • منوی غذای گیاهی: همانطور که از اسم این منو مشخص است، شامل غذاهای گیاهی است. 
  • غذای بدون گلوتن: اگر شما به غذاهای گلوتن‌دار مانند گندم و جو حساسیت دارید، اینگونه غذاها نیز در منوی هواپیماها وجود دارد.

قوانین سرو غذا در پروازهای روزانه

قوانین سرو غذا در پروازهای روزانه

در سفرهای هوایی ساعات مشخصی برای سرو غذا وجود دارد. درواقع شما باید بدانید که اگر در این ساعات در هواپیما باشید، غذا در اختیار شما قرار می‌گیرد یا نه. قوانین که درباره سرو غذا در پروازهای روزانه وجود دارد به شرح زیر است:

  • برای سفرهای هوایی که از ساعت 4 تا 9 صبح به حرکت درمی‌آید، وعده صبحانه سرو می‌شود.
  • برای سفرهای هوایی که بین ساعات 9 تا 11 صبح حرکت می‌کند، میان وعده سرو می‌شود.
  • برای سفرهای هوایی که بین ساعت 11 تا 14:45 ظهر شروع به حرکت می‌کنند، وعده نهار سرو می‌شود.
  • برای سفرهای هوایی که بین ساعات 14:45 تا 18 عصر شروع به حرکت می‌کند، میان وعده سرو می‌شود.
  • برای سفرهای هوایی که بین 18 تا 23:59 شب حرکت می‌کند، وعده شام سرو می‌شود.
  • برای پروازهایی که بین 12 شب تا 4 صبح شروع به حرکت می‌کند، میان وعده سرو می‌شود.

طعم و کیفیت غذای هواپیما

طعم و کیفیت غذای هواپیما

کیفیت و طعم غذاهایی که در هواپیما سرو می‌شود، هیچ تفاوتی با غذاهایی که در بیرون از هواپیما سرو می‌شود، ندارد. یا این وجود خیلی از مسافران از طعم و کیفیت غذاهای هواپیما راضی نیستند. این موضوع دلایل جالبی دارد. از جمله دلایل تغییر طعم غذا در هواپیما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فشار روانی سفر با هواپیما: اولین دلیلی که برای تغییر مزه و کیفیت غذا عنوان می‌کنند، استرس پرواز است. استرس سفر هوایی به خصوص برای افرادی که اولین تجربه پرواز خود را دارند، باعث می‌شود که نتوان مزه غذا را به درستی حس کرد و از آن لذت برد.
  • افزایش ارتفاع: در ارتفاعات بالاتر از 30هزارفوتی، به‌طور طبیعی حس‌های انسان تغییر می‌کند. درواقع در این شرایط جوی حس چشایی، بویایی و حتی شنوایی ضعیف‌تر می‌شود. در این شرایط نمی‌توان مزه واقعی غذا را درک کرد.
  • تغییرات جوی: یکی از مشکلاتی که تغییرات جوی ایجاد می‌کند، کم‌شدن رطوبت بدن است. در این شرایط دهان، گلو و به‌طورکلی سیستم گوارشی دچار خشکی می‌شود. با کم‌شدن بزاق، طعم غذاها به درستی درک نشده و هضم غذا سخت می‌شود.