در سال گذشته، مبلغ عیدی کارمندان و بازنشستگان در ۱۵ بهمن اعلام شد و یک هفته بعد واریز عیدی آغاز گردید. با توجه به برگزاری جلسات هیئت وزیران برای تعیین مبلغ و زمان واریز عیدی در ماه بهمن، کارمندان و بازنشستگان باید حداقل تا نیمه دوم بهمن منتظر دریافت عیدی باشند.
روز دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ اعلام شد که کلیه کارفرمایان و واحدهای مشمول قانون کار امسال باید حداقل ۱۴ میلیون و ۳۳۲ هزار تومان و حداکثر ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به عنوان عیدی و پاداش پایان سال به کارگران خود پرداخت کنند.
بدین ترتیب حداقل و حداکثر میزان عیدی کارگران در سال ۱۴۰۳ مشخص شد. البته مبالغ اعلامی برای عیدی آن دسته از کارگرانی است که یک سال کامل در خدمت واحدهای مشمول قانون کار بودهاند، اما پرداخت عیدی به کارگرانی که کمتر از ۱۲ ماه مشغول به کار بودهاند نیز الزامی است و بر اساس قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار، مبلغ پرداختی به این کارگران باید به مأخذ ۶۰ روز مزد و به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه شود.
در سال ۱۴۰۲ عیدی کارمندان و بازنشستگان به ازای هر نفر ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و به ازای همسر ۷۰۰ هزار تومان و به ازای هر فرزند تحت تکفل ۳۰۰ هزار اعلام و واریز شد.
به عنوان مثال یک کارمند یا بازنشسته دولت که متاهل و صاحب یک فرزند بود، مبلغ ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان عیدی دریافت کرد.
میزان افزایش عیدی کارمندان در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال قبل ۴۰ درصد بود و انتظار میرود که امسال نیز به همین اندازه یا بیشتر به عیدی کارمندان و بازنشستگان افزوده شود.
در سال گذشته مبلغ عیدی کارمندان و بازنشستگان در روز ۱۵ بهمن اعلام و یک هفته پس از آن واریز عیدی آغاز شد. با توجه به اینکه جلسات هیئت وزیران برای تعیین مبلغ و زمان واریز عیدی کارمندان و بازنشستگان در ماه بهمن برگزار میشود، کارمندان و بازنشستگان باید حداقل تا نیمه دوم بهمن ماه برای دریافت عیدی منتظر بمانند.
عیدی کارگران نیز در سالهای اخیر یا در روزهای پایانی بهمنماه و یا در اوایل اسفند واریز شده است. عیدی برخی از کارگران در سال ۱۴۰۲ در هفته اول اسفند واریز شد و واریز عیدی سایر کارگران تا نیمه اسفند و برای برخی دیگر تا پایان اسفند به تأخیر افتاد. در سال جاری نیز موعد واریز عیدی کارگران از روزهای پایانی بهمنماه تا آخرین روزهای سال خواهد بود.
در جلسه هیئت امنای صندوق تثبیت بازار به ریاست وزیر اقتصاد انتشار اوراق تبعی بیمهای و اوراق تبعی تأمین مالی مصوب شد.
با وجود تخصیص خط اعتباری ۶۰همتی از سوی دولت و بانک مرکزی برای حمایت از بازار سرمایه، روند خروج پول حقیقی از بورس ادامه دارد. فعالان بازار معتقدند که واکنش دیرهنگام دولت در حمایت، مانع از اثرگذاری این اقدام در کوتاهمدت شده است.
در پی نوسانات اخیر بازار سرمایه و نگرانی فعالان این حوزه، مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار، ضمن تشریح اقدامات دولت برای احیای اعتماد عمومی، بر لزوم طراحی و اجرای سیاستهای هوشمند و شفاف تاکید کرد.
هزینههای درمان ناشی از جنگ، بدون پرداخت حق بیمه اضافی، توسط بیمههای تکمیلی پرداخت میشود. این تصمیم جدید بیمه مرکزی میتواند باری از دوش خسارتدیدگان جنگ ۱۲ روزه بردارد.
Δ