انویدیا و MIT از هوش مصنوعی Sana رونمایی کردند. Sana میتواند در چند ثانیه تصاویری با وضوح ۴۰۹۶ در ۴۰۹۶ پیکسل تولید کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از دیجیاتو، محققان انویدیا، دانشگاه MIT و «دانشگاه چینهوا» چین مدل هوش مصنوعی جدیدی با نام Sana معرفی کردهاند که میتواند در چند ثانیه تصاویری با وضوح ۴۰۹۶ در ۴۰۹۶ پیکسل تولید کند.
محققان در صفحه گیتهاب Sana توضیح میدهند برخلاف مدلهای هوش مصنوعی قدیمی که تصاویر را ۸ برابر فشرده میکنند، Sana میتواند تصاویر را ۳۲ برابر فشرده کند و تعداد توکنهای موردنیاز را کاهش بدهد.
علاوهبراین، Sana از مدل زبانی Gemma بهجای رمزگذار متن خود برای بهبود عملکرد درک و استنتاج سریع استفاده میکند. محققان همچنین برای کاهش مراحل نمونهگیری آن از مکانیزمی با نام «Flow-DPM-Solver» استفاده کردهاند که اساساً تعداد مراحل نمونهگیری را از ۲۸-۵۰ به ۱۴-۲۰ کاهش میدهد.
تصاویر زیر با هوش مصنوعی Sana تولید شدهاند:
آنها ادعا کردهاند مدل Sana-۰.۶B میتواند با مدلهای غولپیکر مدرن مانند Flux-۱۲B رقابت کند و ۲۰ برابر کوچکتر و بیشتر از ۱۰۰ برابر در اندازهگیری سریعتر باشد. همچنین Sana-۰.۶B را میتوان روی پردازشگر گرافیکی لپتاپ ۱۶ گیگابایتی اجرا کرد.
نمودار زیر مدت تولید تصویر توسط مدل Sana را با سایر مدلها مقایسه میکند. طبق این نمودار برای مثال مدل SANA-۱.۶B با ۱.۶ میلیارد پارامتر میتواند در ۱.۲ ثانیه تصویری با وضوح ۱۰۲۴ در ۱۰۲۴ پیکسل تولید کند.
هماکنون از طریق گیتهاب میتوانید نسخه اولیه Sana را آزمایش کنید و محققان وعده دادهاند کد منبع آن را بهزودی منتشر میکنند.
۲۲۷۳۲۳
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ