بیش از ۷۵ میلیون راس دام سبک و سنگین روستایی و عشایری از ابتدای سال تاکنون به طور رایگان علیه بیماری تب برفکی واکسینه شدهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، علیرضا رفیعیپور رییس سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: از این میزان دام واکسینه شده، بیش از 6 میلیون و 800 هزار راس مربوط به دام سبک و مابقی دام سنگین بوده است.
وی با بیان این که عملیات واکسیناسیون علیه تب برفکی توسط این سازمان و بخش خصوصی در کشور ادامه دارد، اظهار داشت: استانها به دو گروه با دمای بالا و دمای پایین تقسیم و عملیات واکسیناسیون را در هر دو گروه در دو فاز برنامهریزی کردهایم.
وی ادامه داد: اکنون در فاز دوم عملیات واکسیناسیون دامها در استانهای با دمای بالا یا گرمسیری هستیم که از آذر ماه آغاز شده و تا سوم اسفند در مناطق روستایی و عشایری ادامه خواهد یافت و امکان تمدید این فاز نیز وجود دارد.
معاون وزیر جهادکشاورزی در مورد واکسیناسیون دامها در استانهای گروه یک که دارای دمای پایین هستند، تصریح کرد: فاز دوم واکسیناسیون دامهای روستایی و عشایری علیه تب برفکی در استانهای گروه یک و یا استانهای با دمای پایین از یکم بهمن آغاز می شود و تا آخر سال ادامه خواهد داشت.
وی درباره واکسیناسیون دامداریهای صنعتی نیز گفت: هماهنگیهای لازم برای واکسینه کردن دام دامداریهای صنعتی با مدیران و مسوولان فنی این دامداریها انجام شده و واکسیناسیون دامها با نظارت ادارات کل دامپزشکی در استانها انجام میشود.
رفیعیپور بیماری تب برفکی را خطرناک و خسارتبار توصیف کرد و اذعان داشت: این بیماری چنانچه مدیریت نشود منجر به مرگ و میر دامها خواهد شد.
وی تاکید کرد: اگر موجی از این بیماری دامی را در کشور نداریم به علت اقدامات به موقع بهداشتی، قرنطینهای و واکسیناسیون دامها است.
انتهای پیام/
فناوری امضای ایزوتوپی با تحلیل دقیق ایزوتوپهای آب و خاک، امکان تعیین منشأ جغرافیایی محصولات را با دقتی بیسابقه فراهم میآورد.
در حالی که به تازگی حداکثر قیمت هرکیلوگرم برنج تنظیم بازاری هندی به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته است بر اساس مشاهدات میدانی این محصول در فروشگاههای زنجیره ای کماکان به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
معاون سازمان تات، از تدوین برنامه جامع عملیاتی آموزش و ترویج کشاورزی به تفکیک استانها خبر داد و گفت: این برنامه با هدف انسجامبخشی، پاسخگویی مؤثر به مسائل بخش کشاورزی و ارتقای بهرهوری، برای نخستینبار با مشارکت مراکز ملی و استانی و در چارچوب اسناد
پرتودهی با دز پایین، جایگزینی فناورانه برای پاستوریزاسیون حرارتی سنتی است؛ روشی که با تابش کنترل شده اشعه گاما، ایکس یا الکترون، عوامل بیماریزا مانند سالمونلا و لیستریا را در شیر، آبمیوه و تخممرغ غیرفعال میسازد.
Δ