پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی با حضور وزیر میراثفرهنگی در پایتخت تاجیکستان افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی در مراسمی با حضور سید رضا صالحی امیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایران، مطلوبه خان ستاریان، وزیر فرهنگ تاجیکستان، صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در پایتخت تاجیکستان افتتاح شد.
سید رضا صالحی امیری در آئین افتتاح این پژوهشگاه گفت: امروز روزی مبارک برای دو ملت ایران و تاجیکستان است. زبان فارسی، یکی از مهمترین عناصر هویت فرهنگی این دو ملت است که فردوسی، بهعنوان نماد این زبان شیرین، آن را پایدار نگاه داشته است.
وی افزود: در دنیای امروز، خشونتها و مناقشات هزینههای سنگینی بر ملتها تحمیل کرده، اما چیزی که همچنان ماندگار مانده، پیوند فرهنگی و زبانی میان ایران و تاجیکستان است. زبان فارسی، زبان عرفان، اخلاق، رمز و راز و اشعار غنی است که در برابر تهاجمهای تاریخی همچنان استوار مانده است.
صالحی امیری تأکید کرد که افتتاح این پژوهشگاه میتواند آغازگر فصل جدیدی در گسترش روابط فرهنگی میان ایران و تاجیکستان باشد و نخستین پروژه این مرکز، پژوهش در مورد ریشههای زبانی و گویشهای فارسی و تاجیکی خواهد بود.
وی اعلام کرد که نتایج این پژوهش به رؤسای جمهور دو کشور ارائه خواهد شد تا تأکیدی بر پیوند عمیق فرهنگی و تاریخی این دو ملت باشد.
این مراسم نشاندهنده عزم دو کشور برای حفظ و تقویت میراث مشترک زبان فارسی و توسعه همکاریهای فرهنگی است.
مشاور عالی وزیر میراث فرهنگی در دیدار با معاون اول کمیته توسعه گردشگری جمهوری تاجیکستان گفت: آمادگی داریم با حمایت وزارت فرهنگ تاجیکستان سمفونی دیدار شمس و مولانا را در شهر وخش اجرا کنیم.
رئیس کل موزه ملی ایران اعلام کرد: آثار نمایشگاه شکوه ایران باستان سه ماه پیش از چین به ایران بازگشته است.
رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی با اعلام آمادگی برای میزبانی نشست گردشگری فرهنگی،هنری و سلامت، از کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای خواست تجاوزات رژیم صهیونیستی را محکوم کنند.
وزیر میراث فرهنگی از اختصاص تسهیلات به فعالان گردشگری به دلیل شرایط کشور خبر داد.
Δ