مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمدگفت: به مناسبت دهه مبارک فجر از تابلو اسامی شهدای شهرستان بویراحمد که به خط نستعلیق نوشته شده، رونمایی میشود.
به گزارش میراثآریا، سرهنگ پاسدار سلمان خواست خدایی بیان کرد: مهمترین رکن انقلابها مرحله تثبیت آن است که انقلاب اسلامی ما که به فرموده معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) انفجار نور بود در دهه فجر به ویژه روز ۲۲بهمن ۱۳۵۷به پیروزی رسید و در حماسه هشت سال دفاع مقدس با فداکاری ملت بزرگ ایران به تثبیت رسیده که جا دارد همیشه این حماسه ارزشمند را گرامی داشت و به همین مناسبت آیین رونمایی از تابلو اسامی مبارک شهدای والامقام شهرستان بویراحمد که به خط نستعلیق نوشته شده، انجام خواهد شد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد افزود: این تابلو توسط «سید علی نقی کرامت» از اساتید خوشنویسی استان و مدیریت هنری و سینمایی ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان نوشته شده که با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کهگیلویه و بویراحمد در گلزار شهدای گرانقدر شهر یاسوج رونمایی خواهد شد.
او عنوان کرد: اسامی شهدای والامقام مناطق کهگیلویه و گچساران که در دوران دفاع مقدس در زمینه اعزام نیرو به جبهههای جنگ حضور بینظیر و فعالی داشتهاند، نیز در مراحل بعدی خطاطی و آماده خواهند شد. سرهنگ خواست خدایی تصریح کرد: تابلو اسامی شهدا در قالب آرم بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خطاطی و انشاءالله با تکمیل مرکز فرهنگی موزه دفاع مقدس و مقاومت استان در این مکان مقدس به یادگار میماند. مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به تشریح برنامههای دهه فجر پرداخت و گفت: به مناسبت این ایام فرخنده برنامههای متنوعی از سوی این ادارهکل برگزار خواهد شد. او فضاسازی محیطی، تولید و انتشار اینفوگرافیک شش شهید انقلاب اسلامی، انتشار کلیپهای انقلاب اسلامی در فضای مجازی، آیین اختتامیه مرحله استانی شعر و داستان کوتاه دفاع مقدس، را از جمله برنامههای این دهه عنوان کرد. سرهنگ خواست خدایی تأکید کرد: اجرای طرح سلالهها در مدارس دخترانه، اجرای مسابقات کتابخوانی، روایتگری، برگزاری یادواره شهدا و… از دیگر برنامههای دهه فجر هستند.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ