کار ارسال ماهوارههای جدید استارلینک به فضا ادامه دارد و در تازهترین ماموریت ۲۲ ماهواره جدید با موشک مشهور فالکون ۹ در مدار پایینی زمین قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کمپانی اسپیسایکس یک دسته دیگر از ماهوارههای استارلینک را از پایگاه فضایی کالیفرنیا به مدار فرستاد. این دسته شامل ۲۲ ماهواره استارلینک بود که با موشک فالکون ۹ از پایگاه فضایی واندنبرگ به فضا پرتاب شد.
موشکهای فالکون ستون فقرات فعالیتهای فضایی اسپیسایکس هستند که بر خلاف دیگر موشکها یکبار مصرف نیستند و پس از پرتاب به زمین برگشته و دوباره مورد استفاده قرار میگیرند.
در پرتاب اخیر نیز بخش پایینی موشک ۸ دقیقه پس از پرتاب به زمین برگشت و روی سکوی مخصوص خود در اقیانوس آرام، آرام گرفت، در حالی که بخش بالایی موشک ۲۲ ماهواره استارلینک را به مدار پایینی زمین (لئو) حمل کرد و ۶۱ دقیقه پس از پرتاب با موفقیت در مدار قرار داد.
بوستر موشک فالکون ۹ استفاده شده در این ماموریت فضایی تا کنون ۱۷ پرتاب موفق را پشت سر گذاشته است. در مجموع ۱۳ پرتاب این موشک برای در مدار قرار دادن ماهوارههای استارلینک صورت گرفته است.
اسپیسایکس از ابتدای سال ۲۰۲۵ تا کنون ۱۴ ماموریت فضایی را با موشکهای فالکون ۹ به سرانجام رسانده است که ۹ ماموریت به در مدار قرار دادن ماهوارههای جدید استارلینک اختصاص داشت.
منظومه ماهوارهای استارلینک که عنوان بزرگترین منظومه ماهوارهای جهان را نیز به خود اختصاص داده است اکنون بیش از ۶۹۰۰ ماهواره فعال در مدار دارد.
ماموریت اصلی این ماهوارهها رساندن اینترنت ماهوارهای به کاربران در گوشه گوشه جهان، به ویژه نقاط دور افتاده و فاقد امکانات ارتباطی است.
منبع: اسپیس
ترجمه فرزاد مظفری
۵۸۵۸
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ