دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران در نامه ای به معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از ثبت سفارش غیرقانونی ۱۰ هزارتن برنج برای یک واردکننده انتقاد کرده و خواستار ابطال آن شده است.
به گزارش روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران، مسیح کشاورز، دبیر این انجمن در نامه ای که به شهرزاد مشیری، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از ثبت سفارش غیرقانونی 10 هزارتن برنج برای یک واردکننده انتقاد کرده و خواستار ابطال آن شده است.
در متن کامل این نامه آمده است:
احتراماً ، در شرایطی که واردکنندگان برنج با عدم پرداخت مطالبات ارزی بالغ بر صدها میلیون دلار از سال 1402 تاکنون دست و پنجه نرم می کنند و همچنین عدم تمکین مراجع ذیربط به ابلاغ مصوبات کارگروه محترم تنظیم بازار مورخ 24/10/1403 مبنی برتسویه مطالبات ارزی معوقه ، اخیراً اخباری در خصوص ثبت سفارش برای واردات برنج و روغن خارج از سامانه ثبت سفارشی سیستمی که نشان دهنده اختصاص 10 هزار تن ثبت سفارش برنج به یک شرکت که سهم آن 750 تن بیشتر نبوده، منتشر شده است که نشانه خوبی نیست و وجود این نوع دستورات از مقامات عالی آن وزارتخانه محترم قطعاً به دور زدن سیستم ثبت سفارش و سهمیه بندی منتهی خواهد شد.
موضوع قابل تأمل این است که چگونه در ثبت سفارش سیستمی امکان تخطی و بروز تخلف وجود دارد؟! مگر نه این که هدف از سیستمی کردن ثبت سفارش کالاهای اساسی جلوگیری از بروز تخلفات و تکرار اتفاقات تلخ گذشته بود.
اگر چنین مواردی با دستور مستقیم وزیر محترم جهاد کشاورزی قابل انجام باشد که بعید است اینگونه باشد مصداق بارز تضییع حقوق است و اعتماد فعالان بخش خصوصی را خدشه دار خواهد کرد.
اعضای این انجمن که سهم قابل توجهی در تأمین کسری برنج مورد نیاز کشور را دارند نسبت به کم شدن سهم واردات خود اعتراض داشته و این تخلف احتمالی در سیستم ثبت سفارش و سهمیه بندی باعث ضرر و زیان و تضییع حق قانونی آنان شده است .
لذا خواهشمند است آن معاونت محترم نسبت به ابطال 10 هزار تن ثبت سفارش فوق الذکر اقدام و نسبت به جایگزینی و اختصاص ثبت سفارش به شرکت هایی که سهم قانونی آنان کاهش یافته مساعدت نمایند.
انتهای پیام/
فناوری امضای ایزوتوپی با تحلیل دقیق ایزوتوپهای آب و خاک، امکان تعیین منشأ جغرافیایی محصولات را با دقتی بیسابقه فراهم میآورد.
در حالی که به تازگی حداکثر قیمت هرکیلوگرم برنج تنظیم بازاری هندی به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته است بر اساس مشاهدات میدانی این محصول در فروشگاههای زنجیره ای کماکان به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
معاون سازمان تات، از تدوین برنامه جامع عملیاتی آموزش و ترویج کشاورزی به تفکیک استانها خبر داد و گفت: این برنامه با هدف انسجامبخشی، پاسخگویی مؤثر به مسائل بخش کشاورزی و ارتقای بهرهوری، برای نخستینبار با مشارکت مراکز ملی و استانی و در چارچوب اسناد
پرتودهی با دز پایین، جایگزینی فناورانه برای پاستوریزاسیون حرارتی سنتی است؛ روشی که با تابش کنترل شده اشعه گاما، ایکس یا الکترون، عوامل بیماریزا مانند سالمونلا و لیستریا را در شیر، آبمیوه و تخممرغ غیرفعال میسازد.
Δ