در راستای سلسله نمایشگاههای «یک موزه، یک اثر» و همزمان با دهه فجر نمایشگاهی با عنوان «چشم انداز ایران» شامل تابلوی نقاشی «امامزاده کوه همدان» اثر هوشنگ سیحون پدر معماری مدرن ایران در موزه کتابخانه اختصاصی نیاوران به نمایش در آمده است.
به گزارش میراثآریا، در راستای سلسله نمایشگاههای «یک موزه، یک اثر» و همزمان با دهه فجر نمایشگاهی با عنوان «چشم انداز ایران» شامل تابلوی نقاشی «امامزاده کوه همدان» اثر هوشنگ سیحون پدر معماری مدرن ایران در موزه کتابخانه اختصاصی نیاوران به نمایش در آمده است.
در این نمایشگاه اثر «امامزاده کوه همدان» مربوط به سال ۱۳۵۰ با تکنیک طراحی با قلم فلزی و ابعاد ( ۴۱*۵۹ ) سانتیمتر و همچنین کتاب «چشم انداز ایران»، تاریخ چاپ سال ۱۹۷۴ و محل چاپ پاریس شامل مجموعهای از طرحها و سیاه قلمهای هوشنگ سیحون از مناطق مختلف ایران به نمایش عموم گذاشته شده است.
هوشنگ سیحون در سال ۱۲۹۹ در تهران متولد شد و در سال ۱۳۹۳ در کانادا درگذشت.
او طراح، نقاش، معمار و مجسمهساز معروفی بود که به خاطر طراحی بناهای معروف، به «مرد بناهای ماندگار» مشهور شد. همچنین به دلیل استفاده از سبک معماری اصولی مدرن در ایران به پدر معماری مدرن ایران هم او را میشناسند.
او در سن ۲۵ سالگی نخستین اثر معماری خود، «بنای یادبود آرامگاه بوعلیسینا» را طراحی کرد.
هوشنگ سیحون در نقاشی نیز صاحب سبک بود و شوق بـه هنر، او را به شاگردی بهزاد کشانید. سیحون در سال ۱۹۷۲ میلادی به همراه نقاشانی صاحبنام و معروف همچون «پیکاسو» و «سالوادور دالی»، در نمایشگاهی در ماساچوست شرکت کرد و با کارهای پر پیچ و تاب خطیاش توجه همه را به خود جلب کرد.
آرامگاه ابوعلی سینا در همدان، آرامگاه کمال الملک در نیشابور، آرامگاه خیام در نیشابور، آرامگاه نادرشاه افشار در مشهد، بازسازی و طراحی آرامگاه فردوسی، بنای موزه توس، ساختمان بانک سپه در تهران، مقبره عباس میرزا و بعضی دولتمردان قاجار از آثار شاخص معماری او به شمار میرود.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ