معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن هشدار در مورد وضعیت بحرانی در منطقه و هممرزی ایران با افغانستان و پاکستان که هنوز با بحران فلج اطفال دست و پنجه نرم میکنند، از افزایش خطر ورود ویروس فلج اطفال از کشورهای همسایه به کشور خبر داد.
علیرضا رئیسی روز گذشته با اشاره به رشد چشمگیر موارد ابتلای فلج اطفال در این دو کشور، اجرای فوری عملیات ایمنسازی تکمیلی در ایران را ضروری دانست.
ایرنا در خبری نوشت:وی با اشاره به ادامه اجرای واکسیناسیون سراسری برای کودکان زیر پنج سال در مناطق پرخطر، افزود: ایران در مجاورت دو کشور بومی فلج اطفال افغانستان و پاکستان قرار دارد و به دلیل ترددهای مکرر رسمی و غیررسمی در خطر جدی و مداوم ورود ویروس از این دو کشور است.
رئیسی اضافه کرد: با توجه به تشدید مهاجرتهای قانونی و غیر قانونی به دلیل تحولات سیاسی در سالهای اخیر در افغانستان همچنین تداوم گردش ویروس در این دو کشور و افزایش ۱۲ برابری ابتلا به فلج اطفال در پاکستان و ۴ برابری در افغانستان در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال ۲۰۲۳، خطر ورود ویروس وحشی فلج اطفال به ایران بیش از پیش افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه عملیات ایمن سازی تکمیلی به عنوان یکی از مهمترین راهبردهای ریشهکنی فلج اطفال از سال ۱۳۷۳ تاکنون در کشور اجرا میشود، افزود: انجام این عملیات در حفظ دستاورد عاری بودن کشور از بیماری فلج اطفال از سال ۱۳۷۹ تاکنون نقش مهمی داشته و امسال نیز بر اساس برنامهریزی انجام شده، این عملیات به صورت فعال و خانه به خانه در دو مرحله به فاصله یک ماه برای همه کودکان زیر ۵ سال ایرانی و غیرایرانی ساکن در مناطق پرخطر و با استفاده از قطره خوراکی فلج اطفال انجام میشود.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: مرحله اول عملیات در ۲۲ دانشگاه علوم پزشکی واقع در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، بوشهر، یزد، جنوب کرمان، فارس و خوزستان در ۱۵ تا ۱۷ دی انجام شد و مرحله دوم از تاریخ ۲۷ تا ۲۹ بهمن در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: واکسن خوراکی فلج اطفال مورد استفاده در کشور در سالهای گذشته تاکنون، تولید موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی بوده است.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در مرحله اول حدود ۸۴۰ هزار کودک قطره خوراکی فلج اطفال را دریافت کردند، تصریح کرد: بیشترین تعداد واکسیناسیون در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان انجام شد و سایر استانهای کشور در بهار سال ۱۴۰۴ واکسیناسیون فلج اطفال را برای کودکان ساکن در مناطق پرخطر انجام خواهند داد.
گسترش نیوز
جامعه
سلامت
پریا ابراهیمی
۱۴۰۳/۱۱/۳۰ ۱۷:۰۰:۴۴
نحوه تغذیه دانشآموزان و دانشجویان در زمان امتحانات نقش مهمی در کارایی و عملکرد مغز دارد و بنابراین پیروی از برخی توصیههای تغذیهای در این ایام اهمیت ویژهای دارد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان این که تاکنون ۱۱۸ هزار زوج نابارور در سامانه بیمه سلامت شناسایی و نشاندار شدهاند، گفت: پوشش تعرفهای هزینه خدمات درمان ناباروری تحت پوشش بیمه سلامت در مراکز دولتی دانشگاهی ۹۰ درصد تعرفه دولتی است.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که ناگهان با لکههای قرمز روی پوست، بیخوابی شبانه و احساس خزیدن چیزی روی بدنتان از خواب بپرید. ساسها، این مهمانهای ناخوانده شبانه، بهسادگی وارد خانه میشوند اما نابودی ساس کاری بسیار سخت و طاقتفرساست. در این مقاله، قصد داریم 7 اشتباه رایج و مخربی که در روند […]
دکتر محمد رضا ظفرقندی در حاشیه نوزدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و تکریم و معارفه رییس این دانشگاه، اظهار داشت: در پروسه تامین شیرخشک، منابع از سوی سازمان برنامه و بودجه به تولید کنندگان پرداخت میشود و وزارت بهداشت در این فرایند، نقش تعیین کنندهای ندارد.
Δ