تصویربرداری دومین فیلم مستند داستانی درباره فولکلور و آیینهای سنتی روستاهای منطقه جلفا و ارس با نام تولکو سنی به پایان رسید.
به گزارش میراث آریا، مستند تولکو سنی به کارگردانی بهروز اسماعیلی از ۶ تا ۱۰ اسفندماه ۱۴۰۳ در سه سکانس روز و شب و در شرایط آب و هوایی برفی در کوهپایه کیامکی تصویربرداری شد. این فیلم که روایتی داستانی از یک آیین سنتی و دیرینه در روستای داران است، به همت انجمن فیلم و عکس ارس و با حضور گروهی از عوامل حرفهای سینما ساخته شده است.
فیلمبرداری این مستند را محمد فکوری، از فیلمبرداران مطرح سینما و تلویزیون کشور، بر عهده داشت. همچنین، صابر سلیمی علمداری به عنوان مدیر تولید، نادیا صانعی به عنوان منشی صحنه، حسن سلمانی به عنوان صدابردار و تایماز اشرفی به عنوان دستیار تصویربردار در این پروژه همکاری داشتند.
این فیلم کوتاه حاصل یک سال تحقیق و مطالعه میدانی و بررسی منطقههای مناسب توسط بهروز اسماعیلی، صابر سلیمی علمداری و جعفر رضایی اصل است که در یک خانه قدیمی و تاریخی در روستای داران اجرا شد. در این فیلم، علی ماورایی، امیرمهدی ابدالی، مبین حسنخانی، زهرا آذری، آیسان پوررستمی و زهرا پوررستمی در نقشهای اصلی و مهدی پنبهریس و حسن عابدی به عنوان بازیگران بومی ایفای نقش کردهاند.
بهروز اسماعیلی هدف از تولید این فیلم را احیای فرهنگ و آیینهای سنتی دانسته و اعلام کرده است که نحوه پخش، اکران و حضور در جشنوارهها در آینده اطلاعرسانی خواهد شد.
تولکو سنی به عنوان یکی از آیینهای کهن و سنتی فرهنگ آذربایجان، به نام روستای داران ثبت ملی شده است. این داستان مستند بر اساس مصاحبه با سالمندان روستا گردآوری و به فیلمنامه تبدیل شده است. این آئین طی صدها سال صرفاً در روستای داران اجرا شده اما در سالهای اخیر به فراموشی سپرده شده است.
لازم به ذکر است که تهیهکنندگی این فیلم را انجمن فیلم و عکس ارس بر عهده دارد.
انتهای پیام/
مهلت ارسال چکیده مقالات و آثار فرهنگی و هنری به دومین کنگره ملی بزرگداشت مقام علمی و بررسیاندیشههای حضرت آیتاللهالعظمی سید کرامتالله ملکحسینی تمدید شد.
جلسه هماهنگی برگزاری گرامیداشت روز مشروطه ۱۴۰۴
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
Δ