پروژهی تارا که با فناوری لیزری اینترنت پرسرعت را منتقل میکند، از آلفابت جدا شد تا بهعنوان شرکتی مستقل فعالیت کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش زومیت، پروژهی اینترنت نوری تارا (Taara) از مجموعهی تحقیقاتی شرکت آلفابت (Alphabet X) خارج شده است و بهعنوان شرکتی مستقل به فعالیت خود ادامه میدهد. فناوری تارا با استفاده از لیزر دادهها را منتقل میکند و هدف آن رقابت با اینترنت ماهوارهای استارلینک ایلان ماسک، بهویژه در اتصال مناطق روستایی به اینترنت است.
به گزارش فایننشال تایمز، آلفابت همچنان بخشی از سهام تارا را در اختیار دارد؛ درحالیکه این شرکت توانسته از شرکت سرمایهگذاری Series X Capital نیز سرمایه جذب کند. درحالحاضر، این استارتاپ با تیمی متشکل از حدود ۲۴ نفر در ۱۲ کشور فعالیت میکندد و پروژههایی مانند اتصال پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو و تقویت شبکهی مخابراتی در جشنوارهی Coachella 2024 را اجرا کرده است.
اریک آسترو تلر (Eric “Astro” Teller)، مدیر ارشد پروژههای X، معتقد است که فناوریهای توسعهیافته در خارج از آلفابت، بخت بیشتری برای رشد سریعتر و جذب سرمایهگذاران و گسترش مقیاس فعالیت دارند.
فناوری کنونی تارا شامل ارسال پرتو باریک نور از پایانهای کوچک (هماندازهی چراغ راهنمایی) به پایانهی دیگر است و میتواند دادهها را با سرعت ۲۰ گیگابیتبرثانیه در فاصلهی ۲۰ کیلومتری منتقل کند. این پایانهها روی برجهای مخابراتی نصب میشوند و در مقایسه با کابلکشی فیبر نوری، سرعت و هزینهی کمتری برای نصب دارند؛ بهویژه در مواقعی که نیاز به برقراری ارتباط با یک جزیره یا عبور از رودخانه یا دسترسی به مناطق دورافتاده وجود دارد.
ماه گذشته، تارا اعلام کرد که فناوری خود را درون تراشهای کوچکتر ادغام کرده است و قصد دارد آن را در سال ۲۰۲۶ در محصولی جدید عرضه کند.
اگرچه روش انتقال داده در تارا با فناوری ماهوارهای استارلینک متفاوت است، این شرکت خود را بهعنوان رقیب سرسختی در حوزهی اتصال مناطق کمبرخوردار به اینترنت معرفی میکند. ماهِش کریشناسوامی (Mahesh Krishnaswamy)، بنیانگذار تارا، در گفتوگو با وایِرد گفت: «میتوانیم به کاربران نهایی تا ۱۰ و بلکه ۱۰۰ برابر پهنای باند بیشتری از آنتن معمولی استارلینک ارائه و این کار را با هزینهای بسیار ارزانتر انجام دهیم.»
تارا از دل پروژهی ناموفق دیگری در آلفابت به نام لون (Loon) متولد شد. لون ایدهی انتقال داده با استفاده از لیزر و شبکهای از بالنهای عظیم در ارتفاع ۲۰ مایلی را دنبال میکرد؛ اما این روش در نهایت ناکارآمد تشخیص داده شد و در سال ۲۰۲۱، تنها سه سال پساز خروجش از X، متوقف شد.
با تعطیلی لون، فناوری لیزر آن را کریشناسوامی در تارا به کار گرفت؛ بااینحال، این فناوری راه خود را به استارتاپ دیگری به نام آلیلریا (Aalyria) نیز باز کرد. آلیلریا درزمینهی مدیریت شبکههای ماهوارهای و ارتباطات هوایی مش فعالیت میکند و پروژهی اختصاصی تایتبیم (Tightbeam) را توسعه داده است که شباهتهایی به فناوری تارا دارد.
۲۲۷۲۲۷
در حافظهی جمعی کاربران ایرانی، تلگرام چیزی فراتر از یک اپلیکیشن پیامرسان است؛ یک بستر، یک میدان گسترده برای گفتوگو، اعتراض، آموزش و حتی نان درآوردن. از همان نخستین روزهای سال ۱۳۹۳ که آمد، بیسروصدا و بیادعا، خیلی زود خود را از رقبا جدا کرد. ساده بود، سریع بود، و از همه مهمتر، آزاد. و همین آزادی، سرنوشتش را رقم زد.
یکی از اعضای کابینه ترامپ بار دیگر از اپل به دلیل وابستگی بیش از حد به چین انتقاد کرده است. این بار نوک پیکان انتقادها مستقیماً متوجه تیم کوک، مدیرعامل اپل، است.
«در ۱۷ و ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴، هزاران پیجر دستی و صدها واکیتاکی که برای استفاده حزبالله لبنان درنظر گرفته شده بود، بهطور همزمان در سراسر لبنان و سوریه در حمله اسرائیل منفجر شدند. در این حمله، حداقل ۴۲ نفر از جمله حداقل ۱۲ غیرنظامی کشته و بیش از ۳۰۰۰ نفر زخمی شدند.»
روزانه هزاران پرواز در سراسر جهان در حال انجام است و بسیاری از آنها با فواصل زمانی و مکانی اندک از کنار یکدیگر عبور میکنند. با این حال، احتمال برخورد میان هواپیماها بسیار پایین است. این ایمنی و عدم برخورد مدیون مقررات دقیق و استانداردهای بینالمللی است که آسمانها را به شکلی حسابشده مدیریت میکنند.
Δ