صندوقهای بخشی در ۲ هفته آغازین سال ۱۴۰۴ کار خود را مثبت شروع کرده و ۱.۷ درصد بازده مثبت داشتند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، طبق دادههای آماری مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس و اوراق بهادار، در هفته منتهی به 13 فروردین 1404، صندوقهای بخشی با 409 میلیارد ریال صدور و 889 میلیارد ریال ابطال خالص ورود و خروج منفی 480 میلیارد ریال را تجربه کردند.
این آمار حاکی از آن است در همین بازه زمانی میانگین وزنی صندوقهای بخشی مثبت 1.7 درصد ثبت شده است .
در همین دوره، یک صندوق بخشی با 3.7 درصد و یک صندوق بخشی دیگر با منفی 0.1 درصد بازده هفتگی عنوان بیشترین و کمترین بازده را از آن خود کردند.
طبق این اطلاعات، با وجود اینکه بازده ماهانه و 3 ماهه این نوع از صندوقها منفی بوده، یکی از صندوقهای بخشی در بازه یک ماهه 6.4 درصد و در بازه سه ماهه 23 درصد بازده (میانگین وزنی) مثبت داشته است.
بررسی اطلاعات 6 ماه و یک ساله از صندوقهای تازه وارد بخشی نشان میدهد بازده این صندوقها نسبت به سایر ابزارهای مالی بالاتر بوده به طوری که صندوقهای بخشی در بازه 6 ماهه، 24.3 درصد و در یک سال نیز 16.8 درصد بازده موزون داشتند.
چند صندوق بخشی در بازار سرمایه فعال است؟
صندوقهای بخشی از جمله صندوقهای بهنسبت تازه وارد بازار سرمایه تلقی می شوند اما در همین مدت اندک که از فعالیت صندوقهای مزبور سپری میشود، توانستهاند توجه سهامداران را به خود جلب کنند.
صندوقهای بخشی (Sector Fund) نوعی از صندوقهای سرمایهگذاری هستند که تمرکز اصلی آنها بر روی یک صنعت خاص است؛ صنایعی چون «محصولات شیمیایی، خودرو، فلزات اساسی، سیمان، مواد و محصولات دارویی، بیمه و صندوق بازنشستگی و استخراج کانههای فلزی» از جمله آنها است.
در حال حاضر صندوقهای بخشی بازار سرمایه، در 30 نماد، شامل: «پتروما، پترو آگاه، اتو آگاه، آلیاژ، استیل، خودران، سیمانو، اکتان، دارونو، پتروداریوش، اتوداریوش، بهین رو، سمان، پتروصبا، رویین، آذین، متال، فلزفارابی، سیمانا، پتروآبان، فارما کیان، بازبیمه، تخت گار، رسانا، چتر، پتروفارس، پتروپاداش، سیمانیا، فارمانی، پناه» فعالیت دارند.
انتهای پیام/
یارانه پرداختی بهزیستی فقط ۳۰ درصد هزینه مراکز نگهداری کودکان و افراد بی سرپرست را پوشش میدهد. رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: پرداختی بهزیستی به مددجویان ۴۰ درصد و به مراکز شبه خانواده ۸۰ درصد در سال جاری افزایش یافته است.
بازار خودرو ایران که سالها جولانگاه دلالان، واسطهگران و سوداگرانی بود که با خرید و فروشهای پرسرعت به سودهای کلان میرسیدند، حالا با سیاست جدید مجلس در آستانه تغییرات جدی قرار گرفته است. طرح مالیات بر عایدی سرمایه خودرو آمده تا بساط سوداگری را جمع کند و دست واسطهها را از جیب مصرفکنندگان کوتاه نماید.
یک فعال کارگری گفت: ما نگران کاهش شیفت کارگران و یا تعدیل احتمالی آنها به دلیل قطعی برق هستیم؛ دستمزد کارگران با کاهش شیفت کم میشود و مزایای مزدی مثل پاداش تولید قطع میگردد.
بازارهای مالی ایران در مرداد ۱۴۰۴ وارد مرحلهای حساس شدهاند؛ جایی که دلار در آستانه جهش ایستاده، طلا جهانی در حال رکوردشکنی است، سکه مقاومت کرده و بورس در تلاش برای عبور از مرز حیاتی خود گیر افتاده است. این هفته، زمان تصمیمهای بزرگ در بازارهاست؛ آیا سهامداران منتظر رشد باشند یا آماده یک شوک جدید؟ گزارش پیشرو، نقشه راه هفته آینده را پیشچشمتان میگذارد.
Δ