سی و پنجمین برنامه نمایش مستندهای ایرانشناسی به نمایش فیلم مستند «کانون» ساخته خاطره خدایی اختصاص دارد.
به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی انجمن مستندسازان سینمای ایران، خاطره خدایی فیلم کانون را به عنوان پایاننامه دکترای خود در رشته فیلم در دانشگاه پاریس ۸ ساخته است.
این فیلم به تأثیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر سینمای هنری ایران میپردازد.
پس از نمایش فیلم محمد مقدم، مستندساز، پژوهشگر، کارگردان انیمیشن به نقد و بررسی فیلم و سخنرانی درباره نقش و جایگاه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تاریخ فرهنگی ایران معاصر میپردازد. مقدم از دانشآموختگان کانون پرورش فکری است.
این برنامه به همت انجمن مستندسازان سینمای ایران و انجمن اشا و با همکاری سازمان نظام پزشکی کرج برگزار میشود و حضور در آن آزاد و رایگان است.
علاقهمندان میتوانند سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴، ساعت ۱۸ به نشانی کرج، عظیمیه، ۴۵ متری کاج، سالن نظام پزشکی مراجعه کنند و این مستند را ببینند.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ