قیمت دلار در بازار آزاد امروز با روند ریزشی به ۸۸ هزار و ۳۵۰ تومان رسید. در ادامه پیش بینی قیمت دلار در بازه ۵۰ تا ۷۰ هزار تومانی را مشاهده کنید.
قیمت دلار در بازار آزاد امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ برخلاف روند افزایشی قبلی، با کاهش قیمت مواجه شد. نرخ دلار که روز گذشته به نرخ ۸۹ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده بود، امروز با افتی معادل ۱ هزار و ۴۵۰ تومان (معادل یکممیز ۶۴ درصد) به ۸۸ هزار و ۳۵۰ تومان رسید.
قیمت کنونی دلار نسبت به هفته گذشته، کاهش ۱۱ممیز ۸۳ درصدی را نشان میدهد. با این حال، در مقایسه با شش ماه گذشته، نرخ دلار با رشد حدود ۳۹ممیز ۰۲ درصدی همراه بوده است.
در شرایط کنونی، به نظر میرسد سیاست خارجی آمریکا بر کاهش تنشها متمرکز شده است؛ موضوعی که میتواند ناشی از چند عامل راهبردی باشد، از جمله رقابت با چین، تلاش برای جلوگیری از درگیریهای جدید در منطقه و تمایل به بهرهبرداری از ظرفیتهای نفتی و انرژی ایران. در این راستا، مذاکرات میان ایران و آمریکا وارد مرحلهای از تمرکز بر پرونده هستهای شده و نشانههایی از احتمال توافق دیده میشود. اگر این روند به نتیجه برسد، میتواند گشایشی در مسیر اقتصاد ایران ایجاد کند، چراکه هماهنگی تصمیمگیران در قوای سهگانه و نهادهای اجرایی نقش کلیدی در تسهیل این مسیر دارد.
تمرکز سیاستگذاریها در این مقطع، عمدتاً بر افزایش دسترسی به درآمدهای نفتی، آزادسازی منابع مالی بلوکهشده و تسهیل واردات و صادرات قرار گرفته است. در همین حال، تحلیل روند بازارهای ارز و طلا در روزهای اخیر نشان میدهد که بخشی از قیمتها حبابی بوده و از واقعیات اقتصادی فاصله دارند. با مدیریت و کنترل فعالیتهای سوداگرانه، میتوان بخشی از ثروتهای انباشتهشده در قالب طلا و ارز را وارد جریان تولید و اقتصاد واقعی کرد.
بر اساس تحولات اخیر، جلسه آتی مذاکرات در ابتدای هفته آینده میتواند نشانهای از تداوم رویکرد مثبت طرفین باشد. این مسئله بهصورت بالقوه ظرفیت کاهش قیمتهای حبابی و کنترل بینظمیهای اقتصادی را دارد. در صورت استمرار این روند، بازارها به سمت تعادل بیشتر حرکت خواهند کرد و انتظارات تورمی کاهش مییابد.
همچنین پیشبینی میشود در بازه زمانی دو ماه آینده، نرخ ارز در محدودهای بین ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان نوسان داشته باشد. این چشمانداز به شرط حفظ جریان مثبت مذاکرات و پرهیز از بازگشت به تنشهای شدید میتواند تقویت شود. از سوی دیگر، اگر مذاکرات به نتیجه نرسد یا سیگنالهای منفی از آن مخابره شود، احتمال نوسانات مجدد و بازگشت فشارهای روانی به بازار دور از انتظار نیست.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
سارا سمیع شمس
۱۴۰۴/۰۱/۲۷ ۰۹:۰۸:۱۴
هزینههای درمان ناشی از جنگ، بدون پرداخت حق بیمه اضافی، توسط بیمههای تکمیلی پرداخت میشود. این تصمیم جدید بیمه مرکزی میتواند باری از دوش خسارتدیدگان جنگ ۱۲ روزه بردارد.
در تصمیمی بیسابقه، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که از سال تحصیلی جدید، بیمه ۳۰ روزه برای معلمان مدارس غیردولتی اجباری خواهد شد. این طرح که با همکاری مجلس و سازمان تأمین اجتماعی در حال اجرایی شدن است، به منظور بهبود وضعیت معیشتی معلمان و تضمین حقوق آنها طراحی شده است.
دولت با تصویب بسته حمایتی جدید، با هدف پشتیبانی از صنایع و کسبوکارهای آسیبدیده از جنگ ۱۲ روزه اخیر، تسهیلات مالیاتی و بیمهای گستردهای را ارائه کرد. از تمدید مهلت اظهارنامه مالیاتی تا تخفیف ۴ درصدی مالیات برای پرداخت زودهنگام، این بسته گامی بزرگ برای حفظ تولید و معیشت خانوارها در شرایط بحرانی است.
بیش از ۱۰۰ روز از سال ۱۴۰۴ گذشته، اما بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان در انتظار دریافت مابهالتفاوت حقوق فروردینماه خود هستند. وعده پرداخت این معوقات از اردیبهشت به تیرماه کشیده شده و حالا سؤال این است: آیا حقوق تیرماه بالاخره این انتظار را پایان خواهد داد؟
Δ