ابوظبی به زودی میزبان یک مزرعه خورشیدی ۵.۲ گیگاواتی خواهد بود که رتبه اول جهانی نیروگاه های انرژی خورشیدی را از آن خود خواهد کرد.
تینا مزدکی: ابرپروژهای که قرار است در پایتخت امارات متحده عربی توسط شرکت انرژی آینده ابوظبی با نام مصدر و شرکت آب و برق امارات ساخته شود، بزرگترین مزرعه خورسیدی جهان خواهد شد. این شرکت ها خاطرنشان کردند که این اولین نیروگاه فتوولتیک خورشیدی ۲۴ ساعته در جهان خواهد بود که با سیستم ذخیره انرژی باتری (BESS) همسان خواهد شد.
این یعنی نیروگاه خورشیدی امارات میتواند ۲۴ ساعته شبانه روز و هفت روز هفته و حتی زمانی که خورشید در آسمان نیست هم انرژی تامین کند.
بین نیروگاه خورشیدی ۵.۲ گیگاواتی و ۱۹ گیگاوات ساعت BESS، این پروژه روزانه تا ۱ گیگاوات برق پایه را که با استفاده از پنلهای خورشیدی جمعآوری میشود توزیع میکند. بنابراین، این میزان انرژی باید برای تامین برق ۷۵۰۰۰۰ خانه کافی باشد.
وزارت انرژی امارات متحده تخمین زده است که برای تولید تنها یک گیگاوات برق به ۱.۸۸۷ میلیون پنل خورشیدی نیاز است. با این حال، نیروگاه ۵.۲ گیگاواتی ابوظبی احتمالا نزدیک به ۱۰ میلیون پانل برای انجام کار نیاز داشته باشد.
درباره این پروژه در «ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان در همسایگی ایران» بیشتر بخوانید.
۲۲۷۳۲۳
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ