معاون صنایعدستی کشور گفت: ثبتجهانی زیورآلات سنتی یزد، بیش از آنکه یک اتفاق فرهنگی باشد، نمادی از همگرایی اقتصاد فرهنگ در دیپلماسی نوین است.
به گزارش خبرگزاری مهر، مریم جلالی، معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در واکنش به ثبت شهر یزد بهعنوان «شهر جهانی زیورآلات سنتی» از سوی شورای جهانی صنایعدستی، گفت: این موفقیت شور و شعفی بینظیر در خانواده بزرگ صنایعدستی ایران برانگیخت و خستگی ماهها تلاش بیوقفه را از تن همگان بیرون کرد.
وی ادامه داد: در این اتفاق، در حقیقت این «ثبت جهانی» بود که معنا و اعتباری تازه یافت؛ چرا که توانست به شکل مستقیم و غیرمستقیم، زمینههایی نو برای سرمایهگذاری، وفاق ملی و تحقق اقتصاد هویتمحور فراهم کند.
معاون صنایعدستی با اشاره به رقابت پیچیده و فشرده میان کشورهای مختلف برای ثبت جهانی شهرهای صنایعدستی تصریح کرد: ثبت جهانی فرآیندی بسیار تخصصی و زمانبر است که تنها با همگرایی نظاممند میان هنرمندان، بخش خصوصی، مدیریت شهری، استانداری، فرمانداری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معاونت صنایعدستی و ادارهکل میراثفرهنگی استان به نتیجه میرسد.
جلالی در تبیین تفاوت میان ثبتهای میراثی و ثبت جهانی شهرهای صنایعدستی گفت: در ثبتهای میراثی، نگاه اصلی بر حفاظت و مراقبت متمرکز است؛ اما ثبتجهانی صنایعدستی پیوندی عمیق با توسعه دارد. این نوع ثبت مستقیماً با الزامات روز، فناوریهای نو، تجارت، رشد تولید، رونق بازار، گسترش کارگاههای فعال، میزان مخاطبان و ظرفیت تشکلهای تخصصی در ارتباط است.
وی همچنین با اشاره به نقشآفرینی مؤثر مدیران استانی افزود: در کنار حمایتهای وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، تلاشهای خستگیناپذیر استاندار یزد، همراهی نمایندگان مجلس، اهتمام فرمانداری، مدیریت شهری و زحمات کارشناسان و مدیران ادارهکل میراثفرهنگی استان یزد در این موفقیت سهمی ویژه داشت. این وفاق و همدلی، مدلی الهامبخش برای توسعه ملی با رویکرد بینالمللی است.
معاون صنایعدستی کشور در پایان تأکید کرد: یزد، تجلی روشن پیوند میان هنر و صنعت است و ثبتجهانی زیورآلات سنتی، دروازهای تازه برای نقشآفرینی ایران در عرصه جهانی گشوده است. امیدوارم این مسیر با قدرت و استمرار ادامه یابد و در آینده نزدیک شاهد ثبتهای جهانی دیگری در پهنه فرهنگ و هنر ایرانزمین باشیم.
تربت جام – معاون پارلمانی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از اختصاص ۱۸ میلیارد تومان اعتبار ویژه برای مرمت و بازسازی مجموعههای تاریخی این شهرستان خبر داد.
درخواست برای ایجاد کمیته سپر آبی،اعلام زمان برگزاری نمایشگاه صنایع دستی، درخواست مدیران بوم گردی از وزیر میراث فرهنگی از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
اصفهان-کارشناسان تاکید دارند هنرهای سنتی اصفهان، ستونهای اصلی هویت فرهنگی و ابزار مهمی در مقابله با جنگ نرم و تهدیدهای فرهنگی هستند.
اصفهان-داستان عامیانه «دختر نارنج و ترنج»، تصویری از فرهنگی است که با هر ضربه، از نو زاده میشود و حافظ هویت ایران میماند.
Δ