در حالی که شاخص فلاکت بهعنوان معیاری برای سنجش فشار اقتصادی بر خانوارها، وضعیت رفاهی استانهای کشور را نشان میدهد، تازهترین آمارها از زمستان ۱۴۰۳ حکایت از آن دارد که اردبیل با بالاترین میزان شاخص فلاکت در صدر و یزد با کمترین میزان، در قعر این رتبهبندی قرار گرفتهاند. در مجموع، تنها ۱۵ استان وضعیتی بهتر از میانگین کشور را تجربه کردهاند.
شاخص فلاکت یکی از آمارهایی است که نشان میدهد میزان بیکاری و تورم در یک استان چه میزان بوده است. به همین جهت برای محاسبه این شاخص از مجموع نرخ بیکاری و نرخ تورم سالانه استفاده شده است.
به عبارتی زمانیکه این شاخص افزایش پیدا کند نشان میدهد بیکاری و تورم که دو عامل کلیدی در ایجاد رفاه برای خانوارهاست وضعیت مناسبی را به خود نمیبیند.
بررسی آمارهای شاخص فلاکت استانها در زمستان سال ۱۴۰۳ نشان میدهد بیشترین سطح شاخص فلاکت مربوط به استان اردبیل و کمترین سطح شاخص فلاکت در این سال مربوط به استان یزد بوده است.
بررسی آمارهای شاخص فلاکت استانی در زمستان سال جاری حاکی از آن است که شاخص فلاکت در کل کشور معادل ۴۰.۳ بوده است. این درحالی است که ۱۵ استان کشور وضعیتی بهتر از میانگین کشوری و ۱۶ استان وضعیت نامناسبتری را تجربه کردهاند.
بر این اساس میتوان مشاهده کرد که بهترین وضعیت شاخص فلاکت در زمستان سال ۱۴۰۳ مربوط به استان یزد بوده است. طبق آمارها شاخص فلاکت در استان یزد معادل ۳۴.۶ بوده که نسبت به میانگین کشوری ۵.۷ واحد کمتر بوده است. به بیانی میتوان گفت استان یزد وضعیت مناسبتری در نرخ بیکاری و تورم سالانه نسبت به سایر استانهای کشور داشته است.
در سمت دیگر استان اردبیل قرار گرفته است که بیشترین سطح شاخص فلاکت را در زمستان سال ۱۴۰۳ داشته است. شاخص فلاکت در این استان معادل ۴۷.۶ بوده که ۷.۳ واحد نسبت به میانگین کشوری بالاتر بوده است. به عبارتی در زمستان سال گذشته استان اردبیل نامناسبترین وضعیت رفاهی و اجتماعی را برای خانوارهای خود داشته است به طوریکه مجموع نرخ تورم سالانه و نرخ بیکاری این استان از سایر استانهای کشور بیشتر بوده است.
در این میان بررسی استانهای بزرگ نیز از اهمیت بالایی برخوردار است برای مثال استان اصفهان و خراسان رضوی به ترتیب شاخص فلاکتی معادل ۴۴.۹ و ۳۹.۲را تجربه کردهاند. استان تهران و البرز نیز با شاخصی معادل ۳۵.۹ و ۳۹.۷ وضعیت مناسبتری نسبت به میانگین کل کشور داشتهاند.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
امیر خیرخواهان
۱۴۰۴/۰۲/۰۶ ۱۴:۰۰:۰۰
هزینههای درمان ناشی از جنگ، بدون پرداخت حق بیمه اضافی، توسط بیمههای تکمیلی پرداخت میشود. این تصمیم جدید بیمه مرکزی میتواند باری از دوش خسارتدیدگان جنگ ۱۲ روزه بردارد.
در تصمیمی بیسابقه، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که از سال تحصیلی جدید، بیمه ۳۰ روزه برای معلمان مدارس غیردولتی اجباری خواهد شد. این طرح که با همکاری مجلس و سازمان تأمین اجتماعی در حال اجرایی شدن است، به منظور بهبود وضعیت معیشتی معلمان و تضمین حقوق آنها طراحی شده است.
دولت با تصویب بسته حمایتی جدید، با هدف پشتیبانی از صنایع و کسبوکارهای آسیبدیده از جنگ ۱۲ روزه اخیر، تسهیلات مالیاتی و بیمهای گستردهای را ارائه کرد. از تمدید مهلت اظهارنامه مالیاتی تا تخفیف ۴ درصدی مالیات برای پرداخت زودهنگام، این بسته گامی بزرگ برای حفظ تولید و معیشت خانوارها در شرایط بحرانی است.
بیش از ۱۰۰ روز از سال ۱۴۰۴ گذشته، اما بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان در انتظار دریافت مابهالتفاوت حقوق فروردینماه خود هستند. وعده پرداخت این معوقات از اردیبهشت به تیرماه کشیده شده و حالا سؤال این است: آیا حقوق تیرماه بالاخره این انتظار را پایان خواهد داد؟
Δ