طی حکمی از سوی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، حسین مسافر آستانه، دبیر نخستین جشنواره ملی تئاتر «ستاره ناهید» شد.
به گزارش میراثآریا به نقل از روابط عمومی نخستین جشنواره ملی تئاتر «ستاره ناهید» (جایزه استاد محمد معین)، در بخشی از حکم دبیری مسافر آستانه آمده است:
«از آنجاییکه این رخداد مهم با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همراهی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان صورت می پذیرد، انتظار دارد با هماهنگی مبادی مربوطه برنامهریزی و اقدامهای مقتضی به عمل آید.
بدیهی است، بهرهمندی از تجارب طولانی و محبوبیت و مقبولیت عمومی شما در میان جامعه هنری و همچنین علاقمندی اهالی فرهنگ و هنر استان گیلان خاصه شهرستان آستانه اشرفیه، نوید رویدادی شکوهمند برای معرفی هنرمندانه ادیب کم نظیر معاصر مرحوم جناب آقای دکتر محمد معین را به ارمغان میآورد.»
نخستین جشنواره ملی تئاتر «ستاره ناهید» در سه بخش پژوهش، نمایشنامهنویسی و اجرای آثار نمایشی شهریور ۱۴۰۴ در استان گیلان برگزار میشود.
پرداختن به زندگی و آثار عالمان و متفکران و مفاخر عرصه فرهنگ، دانش، هنر و تمدن ایران و اسلام، بررسی نقش فرهنگی عالمان و مفاخر فرهنگی و هنری و آثارشان در جامعه و تاثیرگذاری آنان در ساخت فرهنگ جامعه، نقش ماندگار مفاخر فرهنگی و هنری در توسعه فرهنگ ایرانی- اسلامی، نقش مفاخر فرهنگی و هنری در تبادلات فرهنگی و تمدنی در جهان از جمله محورهای برگزاری این جشنواره است.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل هنرهای نمایشی و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی و با مشارکت استانداری گیلان با هدف معرفی و بزرگداشت عالمان و متفکران عرصه فرهنگ و تمدن «ایران و اسلام» و همچنین احیای آثار ارزنده آنان با بهرهگیری از هنر نمایش برای تاثیرگذاری بیشتر بر نسل جوان و ترسیم هر چه باشکوهتر فرهنگ و تمدن ایران و اسلام، اقدام به برپایی نخستین جشنواره ملی تئاتر «ستاره ناهید»، جایزه استاد محمد معین میکند.
انتهای پیام/
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
در نخستین جمعه ماه محرم، مادران داغدار به همراه شیرخوارگان خود با لباسهای سبز و پیشانیبندهای «یا علیاصغر(ع)» در محله اوغان شهرستان گالیکش گرد هم آمدند تا در همایش معنوی شیرخوارگان حسینی، اشک ماتم بر مظلومیت کوچکترین شهید کربلا بریزند و پیمانی دوباره با آرمانهای عاشورا ببندند.
همزمان با محدودیتهای بازدید حضوری در موزهها، علاقهمندان میتوانند با استفاده از تور مجازی ۳۶۰ درجه این مجموعه، به صورت رایگان و بدون محدودیت مکانی، از بخشهای گوناگون کاخها و موزههای نیاوران بازدید کنند.
Δ