آیین روز بزرگداشت فردوسی طی آیینی با حضور اعضای پویش کتابخوانی شوش در موزه هفتتپه برگزار شد.
به گزارش میراث آریا، در این برنامه که با حضور فعالان فرهنگی، معلمان و خانوادههای اهل شوش همراه بود، مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه با اشاره به نقش بنیادین زبان فارسی در شکلگیری هویت ایرانی و همبستگی ملی بر لزوم پاسداشت این میراث زبانی از سوی همگان تاکید کرد.
عاطفه رشنویی با بیان اینکه لهجهها و زبانهای محلی شاخههای درخت تنومند و کهن زبان فارسی است از زبان فارسی بهعنوان زبان فراگیر ملی و حلقه اتصال میان اقوام مختلف ایرانی نام کرد.
مدیر موزه هفت تپه افزود: زبان فارسی بستر تبادل فرهنگی و تقویت پیوندهای ملی ما در اقوام مختلف ایرانی است.
در ادامه مراسم، علی عزیزی، دبیر پویش کتابخوانی شوش، روایت حماسی و پرشوری از «هفتخوان رستم» را به زبان روایت برای حضار ارائه کرد.
همچنین در اقدامی نمادین از سوی موزه هفتتپه کتابهایی با داستانهای شاهنامه به کودکان حاضر در برنامه اهدا شد.
انتهای پیام/
مهلت ارسال چکیده مقالات و آثار فرهنگی و هنری به دومین کنگره ملی بزرگداشت مقام علمی و بررسیاندیشههای حضرت آیتاللهالعظمی سید کرامتالله ملکحسینی تمدید شد.
جلسه هماهنگی برگزاری گرامیداشت روز مشروطه ۱۴۰۴
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
Δ