در دل تاریکیهای مرموز دریای جنوبی چین، جایی که متان خاموش از بستر دریا نشت میکند، چین مشغول ساخت یکی از جاهطلبانهترین پروژههای تاریخ بشر است؛ نخستین پایگاه دائمی زیرآبی جهان.
تینا مزدکی _ دانشمندان چینی در تلاشاند پرده از راز دنیایی بیگانه و ناشناخته در اعماق اقیانوس بردارند، دنیایی که میتواند کلید امنیت انرژی این کشور باشد. در ژرفای تاریک و سرد دریای جنوبی چین، جایی که متان از بستر دریا به بیرون نشت میکند، اکوسیستمی بیگانه از کرمهای لولهای شبحمانند، صدفها و میکروبها زندگی میکنند. در همین نقطه، ۲,۰۰۰ متر زیر سطح آب، چین در حال ساخت اولین پایگاه دائمی زیرآبی جهان است، پروژهای که میتواند منابع انرژی جدیدی را آشکار کند؛ منبعی که شاید رکورد ذخایر نفت خلیج فارس را هم بزند.
پکن رسماً اعلام کرد که در حال ساخت یک زیستگاه اعماق دریا در این مناطق غنی از متان است. در این پایگاه، شش پژوهشگر به مدت یک ماه در اعماق اقیانوس اقامت خواهند داشت تا روی هیدراتهای گازی مطالعه کنند، ساختارهای کریستالی که متان را در دل یخ حبس کردهاند.
با ۸۰ میلیارد تن ذخایر معادل نفت، یعنی بیش از ذخایر اثباتشدهی ۵۰ میلیارد تنی نفت خلیج فارس، این منابع عظیم میتوانند آیندهی ژئوپلیتیک انرژی را متحول کنند. اما دانشمندان هشدار دادهاند که استخراج بیملاحظه میتواند باعث فروپاشی زیستمحیطی و نشتهای فاجعهبار متان شود، گازی که تأثیر آن بر گرمایش زمین ۲۵ برابر بیشتر از دیاکسید کربن است.
منبع: english.alarabiya
۵۸۳۲۳
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ