بازار بزرگ تهران که مجموعهای اقتصادی با پیشینهای تاریخی است، یکی از معروفترین مراکز خرید و جاهای دیدنی تهران بهشمار میرود. این بازار باشکوه افزون بر کارکرد تجاری و اقتصادی، نمادی زنده از فرهنگ، معماری و سبک زندگی سنتی ایرانیان است که گردشگران داخلی و خارجی پرشماری را به خود جذب میکند. در این نوشتار، با تاریخچه، معماری، بخشهای مختلف بازار و اقلامی که در آن به فروش میرسند، آشنا خواهید شد.
این بازار در مرکز شهر تهران، در محله سنگلج، قرار دارد و از چهار طرف به خیابانهای «پانزده خرداد»، «مولوی»، «مصطفی خمینی» و «خیام» منتهی میشود. موقعیت مکانی و نقشه بازار بزرگ تهران را در زیر مشاهده میکنید:
نزدیکترین ایستگاه مترو به بازار بزرگ تهران، ایستگاه پانزده خرداد است. دسترسی به بازار از این ایستگاه در خط یک متروی تهران، کار شما را راحت میکند؛ زیرا پس از پیادهشدن، با ۵ دقیقه پیادهروی بهسمت خیابان ۱۵خرداد، به ورودی بازار بزرگ تهران میرسید.
رفتن به بازار با اتوبوس از مسیرهای منتهی به ایستگاه گلوبندک یا ایستگاه محمدیه (چهارراه مولوی) امکانپذیر است.
تاکسیهای بازار نیز از ایستگاههای تاکسیرانی تهران در مناطق مختلف، مسافران را به مقصد میرسانند. اما توصیه میکنیم از خودرو شخصی برای رفتن به بازار استفاده نکنید؛ زیرا در پارکینگهای بازار معمولاً جای خالی پیدا نمیکنید. ضمن اینکه این بازار در محدوده طرح ترافیک قرار دارد.
در زیر چندین نمونه از عکس های بازار بزرگ تهران را برای آشنایی بیشتر شما با این جاذبه هیجانانگیز به نمایش گذاشته ایم:
دریاچه ارواح نوشهر همانند اسمش منظرهای ترسناک و در عینحال تماشایی دارد؛ منظرهای از درختان پوسیدهی مَمرَز و توسکا که سر از آب بیرون آوردهاند و درختان سربهفلک کشیدهای که در فضای مهآلود اطراف دریاچه واقع شدهاند. اهالی اطراف این دریاچه به دلیل فراوانی درختان ممرز آن، نامش را دریاچه ممرز گذاشتهاند. عمر این دریاچه حدود 2.5 میلیون سال است و پوسیدگی درختان اطراف و داخل آن امری طبیعی است.
در جریان کاوشهای باستانشناسی در گورستان باستانی «سان جولیانو» در ایتالیا، یک مقبره دستنخورده از تمدن اتروری کشف شد؛ کشفی نادر و ارزشمند که نوری تازه بر آیینهای تدفینی و ساختار اجتماعی این تمدن ۲۶۰۰ ساله میتاباند. این مقبره، با اشیای کامل و ساختار سالم، یکی از مهمترین یافتههای باستانشناسی سالهای اخیر در اروپا بهشمار میرود.
غار قوری قلعه یا قوری قلا که دیرینگی آن به دوره دوم زمینشناسی (مزوزوییک) برمیگردد، از بزرگترین غارهای آبی خاورمیانه و از جاهای دیدنی کرمانشاه محسوب میشود. این غار در منطقهای سرسبز و زیبا جای گرفته و از تالارهای باشکوه با سقفهای مملو از قندیلهای کوتاه و بلند آهکی و کریستالهای گوناگون و جویبارهای پرآب و هوایی مطبوع و خنک برخوردار است. در این نوشتار، معرفی غار قوری قلعه کرمانشاه را میخوانید.
دشت شیمبار یکی از جاذبههای طبیعی زیبایی است که در مرز بین دو استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری واقع شده است. به همین دلیل، آن را به نامهای دشت شیمبار چهارمحال و بختیاری و دشت شیمبار خوزستان میشناسیم.
Δ