نشست تخصصی «روایت آینده در قاب دیجیتال؛ متاورس و NFT در بستر فرهنگ» در مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران برگزار شد.
به گزارش میراث آریا، در حاشیه نمایشگاه «تمبر خودرو، تاریخ سفرهای پستی» که با همکاری موزه تخصصی تمبر یکتای کرج و موزه خودروهای اختصاصی نیاوران برگزار شد، نشست تخصصی «روایت آینده در قاب دیجیتال؛ متاورس و NFT در بستر فرهنگ» با حضور پژوهشگران و فعالان این حوزه برگزار شد.
در این رویداد علمیفرهنگی که با هدف بررسی نقش فناوریهای نوین همچون NFT و متاورس در حفظ و اشاعه فرهنگ و میراث تمدنی و هنری، عصر دوشنبه ۵ خردادماه در سالن کنفرانس مجموعه نیاوران برگزار شد، سید حسین موسوی یکتا، بنیانگذار موزه تمبر یکتا و نخستین مجموعهدار تمبر NFT در ایران، و فروزنده مستوفی، پژوهشگر و فعال حوزه هنر دیجیتال و مدیر داخلی موزه تمبر یکتا به ایراد سخنرانی پرداختند.
فضای مجازی مکمل فضای واقعیست نه جایگزین آن
فروزنده مستوفی، پژوهشگر و فعال حوزه هنر دیجیتال، به بررسی مفاهیم نوظهور در جهان متاورس پرداخت.
او در سخنان خود، متاورس را «فراجهانی تعاملی» معرفی کرد که با تکیه بر فناوریهایی همچون واقعیت مجازی (VR)، واقعیت افزوده (AR)، اینترنت اشیا، بلاکچین و هوش مصنوعی، امکان تجربهای عمیق و اقتصادی از زندگی دیجیتال را فراهم میسازد.
مستوفی با اشاره به حضور گسترده متاورس در حوزههایی چون آموزش، تجارت، بازی و املاک دیجیتال، تأکید کرد که این فضا نباید جایگزین دنیای واقعی، بلکه تکمیلکنندهای هوشمند و اخلاق برای سبک زندگی بشر باشد.
پژوهشگر و فعال حوزه هنر دیجیتال بر ضرورت تدوین چارچوبهای ملی و تمهیدات بینالمللی برای حضور مؤثر و ایمن در این فضا تأکید کرد و به چالشهای حقوقی، هویتی و اخلاقی این فضا پرداخت و در ادامه تصریح کرد: مسائلی مانند تأیید هویت دیجیتال، مالکیت محتوا، جعل صوت و تصویر، و نبود چارچوبهای قانونی، از جمله نگرانیهای مهم این دنیای نوظهور است که نیازمند تدوین قوانین مستقل و ملی در هر کشور است.
در ادامه، سید حسین موسوی یکتا، بنیانگذار موزه تمبر یکتای گوهردشت کرج و اولین موزه تمبر NFT ایران، با مرور تجربیات خود در حوزه مجموعهداری، ورود این موزه به فضای متاورس و خلق ۱۸۰۰ اثر NFT را تشریح کرد و از نقش فرهنگ و هنر ایرانی در آینده دیجیتال سخن گفت.
در پایان این نشست، رضا قاسمپور، معلمروزنامهنگار، با تأکید بر اهمیت آموزش و پرورش در تربیت نسل جوان برای شناخت و حفظ پیشینه فرهنگی، خواستار تقویت تعامل نظام آموزشی با موزهها شد و پیوند میان گذشته و آینده را رسالتی مهم در مسیر آگاهیبخشی فرهنگی دانست.
یادآور می شد: متاورس، دنیای مجازی سه بعدی غیر متمرکز مبتی بر فناوری های واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، واقعیت ترکیبی است که تعاملی تجربی و غنی از زندگی آنلاین را ارائه می دهد که امکان تعامل با دیگران و کسب درآمد و تجاری سازی هنر در آن وجود دارد.
انتهای پیام/
سفیر اسپانیا در تهران، با تحسین نمایشگاه «دنیای دالی» در کاخ اختصاصی نیاوران، این رویداد را جلوهای درخشان از دیپلماسی فرهنگی و نشانهای روشن از پیوندهای عمیق هنری میان ایران و اسپانیا دانست.
به بهانه گرامیداشت ۶ خردادماه «روز نیاوران»، بخشی تازه از کاخ اختصاصی نیاوران که تاکنون در دسترس عموم قرار نداشت، برای نخستینبار به روی بازدیدکنندگان گشوده شد.
همزمان با شصتودومین سالگرد قیام تاریخی مردم دشت ورامین در ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲، مسابقه کتابخوانی بر اساس کتاب «سربازان روحالله» برگزار میشود.
در نکوداشت هفته میراث فرهنگی، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران میزبان رویداد یک روزه و ویژهای از تازهترین دستاوردهای فناورانه خود در حوزه موزهداری و گردشگری بود.
Δ