عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس با اشاره به این که شرکتهای بورسی آسیب جدی در جنگ ندیدهاند و ریزش اخیر شاخص کل بورس بیشتر تحتتأثیر حجم اندک معاملات خرد بوده است گفت: با کاهش ریسکها و ثبات سیاسی، بازار در حال بازگشت به شرایط عادی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بهروز محبی عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس با بیان اینکه عدم قطعیتهای اقتصادی پس از جنگ 12روزه، فضای بورس را تا حدودی بههمریخته است، گفت: ما در حال تجربه یک فضای نوسانی در بورس هستیم؛ اما باثبات سیاسی و کاهش ریسکها، شرایط در حال بهبود است.
وی با اشاره به حمله اخیر دشمن و درخواست آتشبس از سوی آنها، افزود: این موضوع نشاندهنده ثبات دفاعی و پشتیبانی ملی کشور است. مردم نباید تحتتأثیر فضاهای هیجانی قرار گیرند، بهویژه سرمایهگذاران خرد که اخیراً به سمت نقدکردن داراییهای خود رفتهاند.
محبی تأکید کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار باید سیاستهای حمایتی را در پیش بگیرد تا بازار به ثبات برسد. مجلس نیز بستههای حمایتی را تصویب کرده و طرحهایی برای حمایت از سهامداران خرد و پروژههای دارای بازدهی مناسب در نظر گرفته است.
عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس با اشاره به برنامه هفتم توسعه خاطرنشان کرد: مجلس اجازههایی را در برنامه هفتم توسعه داده است که بازار سرمایه را اهرمی برای تولید صادرات محور و ارزآور قرار میدهد. همچنین در بودجه سالانه، نگاه ویژهای به حمایت از صندوقهای سرمایهگذاری شده است.
وی همچنین اضافه کرد: خسارتهای واردشده در جنگ اخیر عمدتاً در حوزه تولید و شرکتهای بزرگ نبوده است؛ بنابراین، شرکتهای بورسی آسیب جدی ندیدهاند. ریزش اخیر شاخص کل بورس نیز بیشتر تحتتأثیر حجم اندک معاملات خرد بوده است.
این نماینده مجلس با تأکید بر لزوم افزایش دامنه نوسان برای صندوقهای اهرمی اذعان کرد: این اقدام نشانه ثبات است و باید از صفهای خریدوفروش غیرمنطقی جلوگیری شود تا نقدشوندگی بازار افزایش یابد.
محبی در پایان با اشاره به خبرهای مثبت در حوزه فروش نفت و کارهای زیرساختی کشور، اظهار داشت: همه اینها نویدبخش ثبات و آینده روشنی برای بازار بورس است. با حمایتهای دولت و عبور از فضای هیجانی، بازار بهزودی به شرایط عادی بازخواهد گشت.
انتهای پیام/
در هفتههای اخیر، برخی اختلالات در زیرساختهای فنی دو بانک سپه و پاسارگاد به وجود آمد که خدماتدهی به مشتریان را با مشکلات جدی مواجه کرد. این وضعیت باعث شده تا دارندگان چکهای بانکی با چالشهای حقوقی و مالی غیرمنتظرهای روبرو شوند.
بازارهای مالی ایران در هفته سوم تیر ۱۴۰۴ با افت گسترده و نوسانات شدید در طلا، سکه، دلار و بورس رو به رو شدند. آرامش سیاسی، سیاستهای کنترلی بانک مرکزی و خروج نقدینگی از بورس، تصویر متفاوتی از آینده این بازارها ترسیم کرده است؛ بازاری که فعلاً در آستانه یک دوراهی حساس قرار دارد و چشم انتظار خبرهای تازه برای تعیین مسیر هفته آینده است.
طلای ۱۸ عیار با تثبیت قیمت در حمایت کلیدی، روند صعودی خود را از سر گرفت.
قیمت سکه و طلا در بازار روز جمعه بیستم تیرماه اعلام شد.
Δ