مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک گفت: با احتساب خسارت عوامل جوی از قبیل سرمازدگی، طوفان، سیل، تگرگ و مشکلات گردهافشانی در باغات برخی از مناطق کشور در ابتدای بهار امسال، برآورد برداشت حداقل ۱۱.۵ میلیون تن انواع محصولات سردسیری و خشک میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، داریوش سالم پور، مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک اظهار داشت: پیشبینی اولیه حاکی از تولید بیش از 12.5 میلیون تنی محصولات سردسیری و خشک در سالجاری بود، اما با احتساب خسارت عوامل جوی از قبیل سرمازدگی، طوفان، سیل، تگرگ و مشکلات گردهافشانی در باغات برخی از مناطق کشور در ابتدای بهار امسال، برآوردها حاکی از برداشت حداقل 11.5 میلیون تن انواع محصولات سردسیری و خشک طی سالجاری است.
وی افزود:سطح باغات میوههای سردسیری و خشک را بیش از یک میلیون و 800 هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: این سطح حدود 60 درصد کل سطح باغات کشور است.
وی گفت: کل سطح باغات کشور سه میلیون و 165 هزار هکتار است که از این سطح دو میلیون و 950 هزار هکتار باغات بارور و 215 هزار هکتار باغات جوان و غیربارور است که در سالهای آینده به مرحله باردهی اقتصادی و تولید میرسند.
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: براساس برنامهها و اهداف کلان وزارت جهادکشاورزی و معاونت امور باغبانی، به طور متوسط سالانه حدود 5 درصد به باغات ارقام تجاری و روز جهان، مقاوم به شرایط محیطی از قبیل شوری، خشکی و کمآبی و دارای ارزش افزوده بالای اقتصادی مانند گردو، پسته، بادام، گیاهان دارویی، سنجد و زیتون افزوده شده است.
وی ادامه داد: ظرف پنج سال اخیر بین 17 تا 20 درصد به تولیدات این ارقام افزوده شده است.
سالم پور درباره اهداف و برنامههای این دفتر در حوزه میوههای سردسیری و خشک نیز توضیح داد: امسال اصلاح و نوسازی باغات درجه 2 در سطح 86 هزار هکتار، سرشاخه کاری درختان میوه به ویژه درختان پسته، بادام، گردو، سیب و گیلاس در سطح 17 هزار هکتار، و حذف و جایگزینی بیش از 25 هزار هکتار از باغات درجه 3 هدفگذاری شده است.
وی اجرای طرح فراز انگور (ایستاده کردن تاکستان ها) در سطح 9250 هکتار و توسعه 11 هزار و 600 هکتاری باغات دیم در اراضی شیبدار را نیز از دیگر برنامههای دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی در سال جاری نام برد.
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک، طرح شناسنامهدار کردن باغات، توسعه تولید و استفاده از پایه و پیوندک های سالم و اصیل و نهال گواهی شده، تکمیل زنجیرههای ارزش تولید تا عرضه، توسعه کشاورزی قراردادی، توسعه مکانیزاسیون در مراحل کاشت، داشت و برداشت، تدوین و ابلاغ دستورالعملهای فنی، بهروزرسانی استانداردها و توسعه استفاده از فناوریهای نوین در کلیه مراحل مطالعه تا بهرهبرداری از باغات را از جمله برنامهها برای افزایش کمی و کیفی محصولات سردسیری و خشک برشمرد.
وی تاکید کرد: مکانیزاسیون در باغات میوه سردسیری و خشک به خصوص در مراحل برداشت و پس از برداشت باید توسعه بیشتری پیدا کند.
انتهای پیام/
معاون وزیر جهاد کشاورزی از برنامهریزی برای ایجاد ۳ هزار روستا بازار در کشور تا پایان دولت خبر داد و گفت: این امر اقدامی در راستای تسهیل دسترسی کشاورزان به بازار و حذف واسطهها است.
وزیر جهاد کشاورزی از راهاندازی میدان مرکزی بزرگ محصولات کشاورزی در تهران خبر داد و اعلام کرد این میدان با هدف پشتیبانی از روستا بازارها در نقاط مختلف کشور راهاندازی میشود.
با توجه اینکه شاهد گران فروشی نان در تهران هستیم، اعلام نرخ مصوب این محصول منجر به بالارفتن قیمت در بازار نمی شود و مردم نان را با همان نرخ های قبلی و با کمی تغییر احتمالی دریافت میکنند.
ردیابی چرخه کربن با استفاده از ایزوتوپهای کربن ۱۳ و ۱۴، ابزاری قدرتمند است که امکان طراحی استراتژیهای هدفمند مقابله با تغییرات اقلیمی را فراهم میآورد که منجر به بهبود بهرهوری و پایداری منابع طبیعی میشود.
Δ