با اجرای مصوبه اخیر هیأت وزیران صادرکنندگان صنایعدستی موظفاند ارز حاصل از صادرات را بر اساس قیمت مواد اولیه مصرفی بازگردانند. این اقدام نقطه عطفی در تسهیل صادرات غیرنفتی است.
به گزارش خبرگزاری مهر، در پی پیگیریهای معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و با تعامل سازنده با بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت، «تصویبنامه هیأت وزیران» درباره «الزام بازگشت ارز حاصل از صادرات صنایعدستی متناسب با قیمت مواد اولیه مصرفی»، از تاریخ ۵ خرداد ۱۴۰۳ بهطور رسمی وارد فاز اجرایی شد.
بر اساس این مصوبه، صادرکنندگان صنایعدستی مکلفاند ارز صادراتی را متناسب با قیمت مواد اولیه داخلی بهکاررفته در تولید، در سه سطح ۱۰، ۲۰ و ۳۰ درصد بر اساس اظهارنامه گمرکی به چرخه رسمی ارزی کشور بازگردانند. این رویکرد جدید که با هدف حمایت هدفمند از تولیدگران داخلی و افزایش شفافیت ارزی تدوین شده، حاصل جلسات فنی با حضور نمایندگان ارشد معاونت صنایعدستی، معاونت ارزی بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت است.
فرزاد اوجانی، مدیرکل تجاریسازی و بازاریابی معاونت صنایعدستی، با تأکید بر پیامدهای مثبت این سیاست، گفت: اجرای این مصوبه، نقطهعطفی در تنظیمگری ارزی حوزه صنایعدستی است. از یکسو با افزایش شفافیت در بازگشت ارز، اعتماد نظام بانکی به فعالان این بخش ارتقا مییابد و از سوی دیگر، انگیزههای صادراتی برای سرمایهگذاری مجدد در تولید، تقویت میشود.
وی افزود: این تصمیم در راستای حمایت از هویت تولید بومی، حذف فشارهای غیرمنطقی از دوش صادرکنندگان اصیل و همچنین گسترش بازارهای صادراتی اتخاذ شده و گامی در مسیر نهادینهسازی اقتصاد مقاومتی در صنایعدستی است.
کارشناسان اقتصادی نیز این رویکرد را حرکتی متوازن میان الزامات ارزی و اقتضائات تولیدی در حوزه صنایعدستی ارزیابی کردهاند؛ سیاستی که با تقویت تعامل میان نهادهای حاکمیتی و فعالان بخش خصوصی، میتواند به رشد پایدار صادرات غیرنفتی، صیانت از اشتغال مولد و افزایش ارزآوری کشور منجر شود.
با اجرایی شدن این تصویبنامه، انتظار میرود ضمن تسهیل تجارت رسمی، زمینه برای تثبیت جایگاه جهانی صنایعدستی ایران بهعنوان یکی از مزیتهای راهبردی اقتصاد فرهنگی کشور بیش از پیش فراهم شود.
جلسه شورای راهبردی ادارهکل موزهها با حضور حداکثری اعضا برگزار شد.
اصفهان – در لابهلای خانههای گلی و آجری، جایی میان کوچه پسکوچههای دنج شهر و پای دیوارهای کهن، صدایی دیگر با آواز شنیده میشود .
یک باستان شناس پیش از تاریخ، کشفیات محوطههای دره خرم آباد را باعث گسترش شناخت منطقه دانست و گفت: این کشفیات اهمیت دره خرمآباد را در گفتمان باستان شناسی ارتقا بخشید.
دومین سوگواره بین المللی میراث اربعین حسینی در روزهای ۳۰ و ۳۱ تیرماه درسالن قصرشیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار میشود.
Δ