ابر کامپیوتر ال کاپیتان (El Capitan) با قدرت پردازش ۱.۷۴۲ اگزافلاپس عنوان قدرتمندترین ابررایانه جهان را از آن خود کرد. این قدرت به معنای انجام ۱.۷۴۲ کوینتیلیون (۱۰ به توان ۱۸) محاسبه در ثانیه است.
به گزارش خبرآنلاین، ابررایانه همانطور که از نامش پیداست، توانایی فراتر از رایانههای معمول دارد و از نظر سرعت و قدرت محاسبه پیشروی جهان فناوری است.
یکی از شرکتهای شناخته شده در عرصه ساخت ابررایانهها «کرای کامپیوتر» است. کری کامپیوتر سال ۲۰۱۹ به اچ پی فروخته شد و همان زمان اعلام کرد که در پی ساخت ابررایانهای به نام «ال کاپیتان» است که میتواند به قدرت پردازش ۱.۵ اگزافلاپس دست پیدا کند.
اکنون بر اساس اطلاعات منتشر شده، ال کاپیتان از وعده داده شده فراتر رفته و به قدرت پردازشی ۱.۷۴۲ دست پیدا کرده است. با این آمار ال کاپیتان قدرتمندترین ابررایانه جهان است.
در جهان امروز فقط سه ابر رایانه با قدرت پردازشی اگزافلاپس وجود دارد که ال کاپیتان قدرتمندترین آنها است. پس از الکاپیتان، ابررایانههای فرانتیر و آرورا قرار گرفتهاند.
این ابررایانهها همگی در موسسات دولتی مشغول به کار هستند. ال کاپیتان در آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور به کار گرفته شده، فرانتیر در آزمایشگاه ملی اوک ریج و آرورا در آزمایشگاه ملی آرگون مشغول به کار است.
شگفت اینکه شرکت «کرای کامپیوتر» در ساخت هر سه ابررایانه یاد شده نقش داشته است.
ابررایانه ال کاپیتان با ترکیب ۱۱ میلیون هسته سیپییو و جیپییو به این قدرت عظیم پردازشی دست یافته است. پردازندههای این ابررایانه ساخت کمپانی AMD و از نسل چهارم EPYC هستند.
منبع: انگجت
۵۸۵۸
یکی از اعضای کابینه ترامپ بار دیگر از اپل به دلیل وابستگی بیش از حد به چین انتقاد کرده است. این بار نوک پیکان انتقادها مستقیماً متوجه تیم کوک، مدیرعامل اپل، است.
«در ۱۷ و ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴، هزاران پیجر دستی و صدها واکیتاکی که برای استفاده حزبالله لبنان درنظر گرفته شده بود، بهطور همزمان در سراسر لبنان و سوریه در حمله اسرائیل منفجر شدند. در این حمله، حداقل ۴۲ نفر از جمله حداقل ۱۲ غیرنظامی کشته و بیش از ۳۰۰۰ نفر زخمی شدند.»
روزانه هزاران پرواز در سراسر جهان در حال انجام است و بسیاری از آنها با فواصل زمانی و مکانی اندک از کنار یکدیگر عبور میکنند. با این حال، احتمال برخورد میان هواپیماها بسیار پایین است. این ایمنی و عدم برخورد مدیون مقررات دقیق و استانداردهای بینالمللی است که آسمانها را به شکلی حسابشده مدیریت میکنند.
مایکروسافت، غول فناوری آمریکایی، پس از یکچهارم قرن فعالیت در پاکستان، بهطور رسمی دفاتر خود را در این کشور تعطیل کرد. این تصمیم بازتابی از وضعیت ناپایدار اقتصادی و سیاسی پاکستان عنوان شده است.
Δ