ابر کامپیوتر ال کاپیتان (El Capitan) با قدرت پردازش ۱.۷۴۲ اگزافلاپس عنوان قدرتمندترین ابررایانه جهان را از آن خود کرد. این قدرت به معنای انجام ۱.۷۴۲ کوینتیلیون (۱۰ به توان ۱۸) محاسبه در ثانیه است.
به گزارش خبرآنلاین، ابررایانه همانطور که از نامش پیداست، توانایی فراتر از رایانههای معمول دارد و از نظر سرعت و قدرت محاسبه پیشروی جهان فناوری است.
یکی از شرکتهای شناخته شده در عرصه ساخت ابررایانهها «کرای کامپیوتر» است. کری کامپیوتر سال ۲۰۱۹ به اچ پی فروخته شد و همان زمان اعلام کرد که در پی ساخت ابررایانهای به نام «ال کاپیتان» است که میتواند به قدرت پردازش ۱.۵ اگزافلاپس دست پیدا کند.
اکنون بر اساس اطلاعات منتشر شده، ال کاپیتان از وعده داده شده فراتر رفته و به قدرت پردازشی ۱.۷۴۲ دست پیدا کرده است. با این آمار ال کاپیتان قدرتمندترین ابررایانه جهان است.
در جهان امروز فقط سه ابر رایانه با قدرت پردازشی اگزافلاپس وجود دارد که ال کاپیتان قدرتمندترین آنها است. پس از الکاپیتان، ابررایانههای فرانتیر و آرورا قرار گرفتهاند.
این ابررایانهها همگی در موسسات دولتی مشغول به کار هستند. ال کاپیتان در آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور به کار گرفته شده، فرانتیر در آزمایشگاه ملی اوک ریج و آرورا در آزمایشگاه ملی آرگون مشغول به کار است.
شگفت اینکه شرکت «کرای کامپیوتر» در ساخت هر سه ابررایانه یاد شده نقش داشته است.
ابررایانه ال کاپیتان با ترکیب ۱۱ میلیون هسته سیپییو و جیپییو به این قدرت عظیم پردازشی دست یافته است. پردازندههای این ابررایانه ساخت کمپانی AMD و از نسل چهارم EPYC هستند.
منبع: انگجت
۵۸۵۸
ترامپ تهدید کرد اگر اپل تولید آیفونهای مخصوص بازار آمریکا را به داخل این کشور منتقل نکند، مشمول تعرفه ۲۵ درصدی خواهد شد.
دولت ویتنام بهدلیل عدم همکاری تلگرام در مقابله با جرایم کاربران، قصد دارد این پیامرسان را تا اوایل ژوئن فیلتر کند.
مدیرعامل آنتروپیک معتقد است مدلهای هوش مصنوعی کمتر از انسانها دچار توهم میشوند، اما این توهمات میتوانند پیچیدهتر و غیرمنتظرهتر باشند.
شرکت شیائومی بهطور رسمی از گوشی پرچمدار جدید خود با نام «شیائومی ۱۵S پرو» رونمایی کرد. این گوشی به دوربینهای ۲۰۰ مگاپیکسلی حرفهای و ویژگیهای دیگری مانند پردازنده اختصاصی شیائومی XRING O۱ است.
Δ